• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Kan Frölunda rubba hemmstarka Brynäs?

13 januari 2018 10:00
#BIFFHC

Segertrenden fick se sitt slut i Ängelholm i torsdags. På hemmaplan är dock Brynäs segertrend fortsatt intakt när Frölunda kommer på besök. Ett Frölunda som i sin tur ska göra allt för att bibehålla sin plats i toppskiktet av tabellen.


Formkollen

Efter sex raka segrar fick Brynäs segertrend se sitt slut. I Ängelholm var det Rögle som satte stopp för Gävelagets framfart när man till slut vann med 3-1 och lämnade jumboplatsen i SHL. När Brynäs på lördagen tar emot Frölunda är det dock med en annan stabil svit att ta i beaktning. Lagets segertrend på hemmaplan är nämligen fortsatt intakt då Tommy Sjödins manskap inte förlorat i Gavlerinken sedan den 14:e november. Nu siktar Brynäs på att åter haka på det vinnande spåret och reprisera sin förra insats mot göteborgarna - då man i oktober segrade i Scandinavium med 4-0.

Vad det gäller Roger Rönnberg och hans indianer är de å sin sida starka på bortais. Laget har vunnit 7 av sina 10 senaste bortamatcherna där man senase kommer från en tung trepoängare mot HV71. Stora utropstecknet i den matchen blev det slovenska nyförvärvet Jan Muršak som stänkte in dubbla baljor i sin debut. Inför lördagens match ligger göteborgarna på tredjeplats i tabellen med lika många poäng som ovanliggande Djurgården samt med en match mindre spelad - och ska nu göra allt för att fortsatta vara belägrat i toppskiktet av SHL.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har möts en gång tidigare denna säsong. Då vann Brynäs med 4-0 i Scandinavium där Aaron Palushaj, Juuso Ikonen, Daniel Mannberg och Alexander Bjurström gjorde varsitt mål.
  • Brynäs boxplay är seriens bästa - framförallt på hemmaplan. I Gavlerinken har man bara släppt in fyra mål på 37 försök, vilket ger ett snitt på 89,19%.
  • Man får däremot se upp för lördagens gäster. Frölunda är nämligen det mest effektiva powerplaylaget på bortais, då man på 62 avslut gjort 15 mål - 24,19% i effektivitet.
  • David Rautio var burväktaren som stängde igen mot Frölunda senast. 32 av 32 skott stoppades.
  • Frölundas Ryan Lasch fortsätter sin poängproduktion allt jämnt. Amerikanen har gjort sju poäng på de senaste tre matcherna och leder SHL:s totala poängliga med sina 41 pinnar.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC.