• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

Kan Frölunda rubba hemmstarka Brynäs?

13 januari 2018 10:00
#BIFFHC

Segertrenden fick se sitt slut i Ängelholm i torsdags. På hemmaplan är dock Brynäs segertrend fortsatt intakt när Frölunda kommer på besök. Ett Frölunda som i sin tur ska göra allt för att bibehålla sin plats i toppskiktet av tabellen.


Formkollen

Efter sex raka segrar fick Brynäs segertrend se sitt slut. I Ängelholm var det Rögle som satte stopp för Gävelagets framfart när man till slut vann med 3-1 och lämnade jumboplatsen i SHL. När Brynäs på lördagen tar emot Frölunda är det dock med en annan stabil svit att ta i beaktning. Lagets segertrend på hemmaplan är nämligen fortsatt intakt då Tommy Sjödins manskap inte förlorat i Gavlerinken sedan den 14:e november. Nu siktar Brynäs på att åter haka på det vinnande spåret och reprisera sin förra insats mot göteborgarna - då man i oktober segrade i Scandinavium med 4-0.

Vad det gäller Roger Rönnberg och hans indianer är de å sin sida starka på bortais. Laget har vunnit 7 av sina 10 senaste bortamatcherna där man senase kommer från en tung trepoängare mot HV71. Stora utropstecknet i den matchen blev det slovenska nyförvärvet Jan Muršak som stänkte in dubbla baljor i sin debut. Inför lördagens match ligger göteborgarna på tredjeplats i tabellen med lika många poäng som ovanliggande Djurgården samt med en match mindre spelad - och ska nu göra allt för att fortsatta vara belägrat i toppskiktet av SHL.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har möts en gång tidigare denna säsong. Då vann Brynäs med 4-0 i Scandinavium där Aaron Palushaj, Juuso Ikonen, Daniel Mannberg och Alexander Bjurström gjorde varsitt mål.
  • Brynäs boxplay är seriens bästa - framförallt på hemmaplan. I Gavlerinken har man bara släppt in fyra mål på 37 försök, vilket ger ett snitt på 89,19%.
  • Man får däremot se upp för lördagens gäster. Frölunda är nämligen det mest effektiva powerplaylaget på bortais, då man på 62 avslut gjort 15 mål - 24,19% i effektivitet.
  • David Rautio var burväktaren som stängde igen mot Frölunda senast. 32 av 32 skott stoppades.
  • Frölundas Ryan Lasch fortsätter sin poängproduktion allt jämnt. Amerikanen har gjort sju poäng på de senaste tre matcherna och leder SHL:s totala poängliga med sina 41 pinnar.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFHC.