• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
Linköping
LHC

Mora söker revansch på Linköping - för tredje gången

13 januari 2018 10:00
#MIKLHC

Det har blivit dags för det andra mötet på tre dagar mellan Mora och Linköping, denna gång i Jalas Arena. Linköping vann under torsdagen med 4-1, Chad Billins svarade för två poäng för östgötarna och Andrew Rowe gjorde dalalagets enda mål, vem av amerikanerna går segrande ur kvällens strid?


Formkollen

Mora har på de fem senaste matcherna vunnit två och förlorat tre, bägge vinsterna har dock kommit på hemmaplan mot Luleå och Skellefteå. Dalalaget kämpar just nu för att ta sig om Örebro i tabellen samtidigt som Rögle jagar under strecket med bara två poäng färre. Mora har blandat och gett på hemmaplan denna säsong och har vunnit åtta matcher - lika många som man har förlorat.

Gästerna som vann med 4-1 under torsdagen mot Mora, hade dessförinnan två vinster och två förluster sett till de fem senaste matcherna. Linköping har under denna säsong vunnit sju bortamatcher och förlorat nio. Östgötarna ligger just nu sexa och har den sista slutspelsplaten, men det är otroligt jämnt runt strecket och HV71 har bara en poäng mindre. Dessutom är det bara fyra poäng upp till andraplatsen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Moras Andrew Rowe är den enda i Mora som nätat mot Linköping denna säsong.
  • Chad Billins har gjort tre poäng mot Mora denna säsong, i form av tre assist. Tre poäng har även Mathis Olimb svarat för, två mål och en assist. Målet och en assist svarade han för under torsdagen.
  • Linköping är ett av seriens bästa lag i boxplay och har en boxplayprocent på 83,02% bara Brynäs är bättre med 86,87%.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKLHC.