Hemma
Rögle
RBK
Borta
Mora
MIK

Rögle nollade Mora i streckmötet

18 januari 2018 21:25
#RBKMIK

Rögle visade vem som bestämde i Skåne i det viktiga mötet mot Mora, och fortsätter sin fina hemmaform efter att ha vunnit komfortablet med 3-0 hemma i Lindab Arena.


Gästande Mora med nya tränaren Johan Rosén vid rodret kom ut till spel i Lindab Arena taggat och tog tag i matchbilden till en början. Mora ägde mycket puck och skapade en del lägen mot en välspelande Ville Kolppanden i hemmamålet.

Men Rögle växte in i matchen, och framförallt hade man snabba och farliga omställningar. Det var också Rögle som skulle öppna målskyttet. Juhamatti Aaltonen stod på rätt plats, nära kassen och kunde omarkerad sprätta in 1-0 i nättaket.

Rögle tog sedan tag i spelet mer och mer i mittakten. Man ägde mer puck och fick samtidigt bra kontroll på Mora som inte kunde skapa nämnvärt mycket. I Rögles press skulle också 2-0 komma då Alen Bibic smög fram och styrde in pucken från nära håll på Ted Brithéns precisa passning.

Kontroll av Rögle genom hela matchen

Mora fick aldrig till någon forcering i den tredje perioden. Rögle spelade kontrollerat och när Linus Sandin på ett friläge läckert fintade ner Christian Engstrand och prickade in 3-0 så var matchen avgjord.

Rögle fortsätter därmed sin fina hemmaform och lämnar nu också platsen under det nedersta strecket.