Växjö straffade Luleå i tät drabbning

18 januari 2018 21:30
#VLHLHF

Det var defensiven i främsta rummet när Växjö tog bonuspoängen mot Luleå. 2-1 efter straffar slutade den täta matchen efter att Janne Pesonen blivit matchvinnare för hemmalaget.

Topplaget Växjö mot laget Lakers haft svårt för på sistone, Luleå Hockey. Det var upplagt för en bra och spännande match i Vida Arena och det var precis vad vi fick se. Första perioden bjöd på bra tempo, fint spel och bra press från båda lagen. Dock utan några jättechanser.

– Det är tillknäppt där ute, sa Eric Martinsson i Växjö till C More.

Tillknäppt var ordet även för den andra perioden. Det var långa spelsekvenser där spelet böljade åt båda håll, men de klara chanserna lyste med sin frånvaro, och de lägen som väl skapades stoppades effektivt av välspelande målvakter i Viktor Fasth och Filip Gustavsson.

Bud på fler mål från båda håll

Den tredje perioden öppnade upp sig mera och det var Växjö som drev upp tempot. Andrew Calof öppnade målskyttet genom att prickskjuta in 1-0 i krysset. Luleå kom dock snabbt tillbaka och Johan Harju kunde peta in en retur till 1-1 i powerplay.

Efter det var det bud på fler mål - åt båda håll. Men båda målvakterna spelade stabilt och matchen togs till en mållös övertid, och vidare till straffar.

Där visade Växjö mest kyla och Janne Pesonen fick avgöra när han prickade rätt mellan benen på Gustavsson i Luleåmålet.