Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Växjö ställs mot mardrömmen från norr

18 januari 2018 11:30
#VLHLHF

Växjö går som tåget i SHL och leder serien i stor stil. Lägg därtill att man är finalklara i CHL, och man förstår att Växjö har allt möjligt att jubla åt. Men man möter nu ett stort hinder på vägen. Laget från norr man har stora problem med - Luleå Hockey.


Formkollen

Superlativen kring Växjö Lakers verkar inte nå något slut. Laget från Småland fortsätter att imponera och leder SHL i överlägsen stil. 14 poäng före tabelltvåan Djurgården. Närmast kommer man också med en bra formkurva i ryggen då man vunnit fyra av sina fem senaste matcher i SHL, och också kvalificerat sig för finalspel i CHL.

Det är med råg i ryggen som Växjö under torsdagen glider in i Vida Arena med andra ord, då Luleå Hockey väntar på andra sidan isen. Men just Luleå Hockey har blivit något av en mardrömsmotståndare för Växjö. Faktum är att Växjö bara tagit en fullpoängare mot Luleå på de tio senaste matcherna.

Lägg därtill att lagens två möten denna säsong har slutat med Luleåsegrar och att Luleå är det enda laget i SHL i år som lyckats med den bedriften och Luleå är också det enda laget som lyckats med att nolla Växjö i målkolumnen.

Luleå då? Efter fyra raka förluster så är man nu inne på rätt spår igen med två raka segrar efter att både Malmö och Rögle besegrats. Det har gjort att Luleå hakar på lagen ovanför i tabellen och har bra häng fortsatt på att slåss om en direktplats till kvartsfinal.

Läget i lagen

Växjö fick klara sig utan Robert Rosén och Peter Andersson i sin senaste match.

Luleå hade Jan Sandström, Joey Hishon, Patrick Cehlin, Jonas Berglund och Daniel Sondell borta senast. Emil Larsson klev av efter en smäll, men ser ut att vara redo för spel mot Växjö igen.

Notera att

  • Luleå är det enda laget i år som inte förlorat mot Växjö.
  • Andrew Calof i Växjö har gjort poäng i åtta av lagets tio senaste matcher.
  • Brendan Mikkelson i Luleå jagar fortsatt sitt första mål för säsongen.
  • Gustav Rydahl i Luleå (med förflutet i Växjö) har gått poänglös i 25 raka matcher.
  • Säkra din biljett till matchen här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLHF.