KHK

Skellefteå förlängde jumbons förlustrad

18 januari 2018 21:35
#SKEKHK

Karlskrona fick en drömstart med ett tidigt ledningsmål - men sedan tog Skellefteå över. Joakim Lindström låg bakom vändningen i västerbottningarnas hemmavinst.

En lång förlustrad och svag form, men borta mot Skellefteå öppnade Karlskrona på bästa vis. Innan ens sex minuter hade spelats slängde Carl Persson fram klubban och styrde upp ledningspucken i nättaket bakom Gustaf Lindvall. Oscar Möller var nära att ordna en omedelbar kvittering för Skellefteå, men när Möller inte fick hål på Johannes Jönsson skulle en viss kedjekamrat lyckas bättre.

Efter att ha väggspelat med Jimmie Ericsson vek Joakim Lindström in centralt och avslutade med ett distinkt skott. Karlskrona hade sedan en stolpträff genom Mattias Guter, men spelmässigt växlade Skellefteå upp ju längre perioden led. Det gav också utdelning och med en kvart spelad bombade Emil Djuse in 2-1 framspelad av Lindström.

Robertsson om Skellefteås segerrecept: "Disciplin"

Ett tidigt pucktapp i mittperioden blev sedan kostsamt för Karlskrona. Möller satte fart in i offensiv zon, avlossade bössan och utökade Skellefteåledningen till två mål. Kort därefter var övertaget uppe i 4-1, sedan Jesper Olofsson utnyttjat en omställning. Ett så långt tillbakapressat Karlskrona lyckades därefter få stopp på västerbottningarna och Joachim Rohdin ordnade viktig kontakt genom att reducera på ett fint inspel.

Det var också nära att avståndet minskade än mera, men när Joel Kellman spelades fri klev Lindvall fram och räddade. Skellefteå höll därmed sitt tvåmålsförsprång fram till slutperioden och där stängde hemmalaget igen. Karlskrona hotade inte förrän i det absolut slutskedet, något som innebar SHL-jumbons sjätte raka förlust. För Skellefteå blev det via siffrorna 4-2 tre tunga poäng och det tack vare en specifik detalj.

– Disciplin. Jag tycker att den första perioden är så där, sen rättar vi till det. Vi är jäkligt disciplinerade i vårt sätt att spela hockey. Vi behöver ligga där och sätta de chanser som vi gör, sade tränaren Bert Robertsson i C More.