Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Karlskrona
KHK

Skellefteå tar emot segertörstande Karlskrona

18 januari 2018 11:30
#SKEKHK

Karlskrona har det tufft just nu och letar febrilt efter vägar att vinna. Nu reser laget norrut och ställs mot ett Skellefteå som är något stukat efter förlusten mot Örebro senast.


Formkollen

Det börjar kanske bli en aning tjatigt, men det går inte att blunda för Skellefteås förstakedjas betydelse i allmänhet och Joakim Lindströms betydelse i synnerhet för lagets framgångar. Skellefteå har förlorat mycket på sistone och det under en period där Lindström har avtjänat en tre matcher lång avstängning. Det blev seger direkt när Lindström kom tillbaka i det första av två möten mot Örebro. Dock vann Närkelaget returen, trots Lindströms närvaro. Men precis som förbundskapten Rikard Grönborg påpekade när han i tisdags tog ut Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller till OS, så har trion en anmärkningsvärd inverkan på Skellefteås förmåga att generera skottförsök. Det är en markant skillnad i hur skottförsöken är fördelade när kedjan är på isen, kontra när de inte är det.

Vad gäller Karlskrona kan man inte sticka under stol med att det är riktigt tungt för Blekingelaget just nu. Omsprunget av Rögle i tabellen och i ärlighetens namn är det inte mycket som talar för att Karlskrona ska lämna jumboplatsen inom en snar framtid. Förlusten med 0-6 senast mot Färjestad sved rejält för ett redan stukat lag. Fem raka förluster och inte en trepoängare sedan 21 december talar ett språk som är svårt att tolka på mer än ett sätt. Ska det kunna komma ett litet trendbrott mot ett något svajigt Skellefteå?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Karlskronas senaste nyförvärv Akim Aliu, kanadensaren med både nigerianskt och ukrainskt påbrå, spelar med största sannolikhet inte mot Skelleftå. I bästa fall är han spelklar till på lördag.
  • Som nämnt så togs alltså tre Skellefteå-spelare ut i den svenska OS-truppen. Enda SHL-klubben som representeras tre gånger om i Grönborgs trupp.
  • Skellefteå åkte på en tung Örebro-förlust i senaste matchen efter att ha nollat närkingarna i det första mötet av två under förra veckoslutet.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEKHK.