• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Karlskrona
KHK

Krossen i Karlstad - Färjestad knockade jumbon

14 januari 2018 16:15
#FBKKHK

Formstarka Färjestad fortsätter att dominera mot Karlskrona. Helgens andra vinst och säsongens fjärde över motståndet kom via en riktig överkörning - 6-0 på hemmais.


Det var revanschläge för Karlskrona, som för andra gången på lika många dagar gjorde upp med Färjestad i Löfbergs Arena. Men det började illa för tabelljumbon, som efter en spelmässigt jämn start hamnade i underläge. Med åtta minuter på klockan spelade Marcus Nilsson vägg med Per Åslund innan han från central position direktsköt 1-0 bakom en chanslös Henrik Lundberg.

Efter ledningsmålet tog Färjestad över totalt och tvåan dröjde heller inte längre. Åslund lade åter upp för skottläge i offensiv zon, där Ilari Melarti fyllde på från sin backplats med ett avslut som gick i nät längs med isen. Oskar Steen hade även ett skott i stolpen och Färjestad hade bud på ytterligare mål. Mot slutet av den första perioden lyfte Karlskrona spelet en aning, men utan att riktigt hota framåt.

Punkterade med fyra mål i mittperioden

Joakim Nygård rivstartade sedan mittperioden genom att direkt på tekning åka sig till ett friläge som Lundberg räddade. Färjestad dominerade stort redan från start och Ove Molin försökte styra upp sitt Karlskrona med en tidig timeout, utan att lyckas. I numerärt överläge kunde Dick Axelsson ohotad avancera och skjuta 3-0, innan Nygård i samma spelform ökade på via en retur. Målfesten för Färjestad fortsatte genom Alexander Johansson och Martin Johansson i en mittenakt där hemmalaget sköt 21 skott.

Fyra av dem gick alltså i nät och det betydde en sexmålsledning inför slutperioden, som mest spelades av. Karlskrona lyfte sig rejält och hade också flera chanser på reducering. Bästa möjligheten hade Mattias Guter med sitt andra friläge för dagen, men Haugen stängde igen sin målbur och höll nollan. Det gav seger för Färjestad med 6-0 och värmlänningarna har en fortsatt stark formkurva.

– Vi har pratat en del om att bli konsekventa och inte drifta i vårt spel, även jobba med tålamodet. Jag tycker att vi tog steg redan igår och vi har tagit steg i de senaste omgångarna, kommenterade tränaren Johan Pennerborn i C More.