Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Karlskrona
KHK

Ny kraftmätning - Färjestad med övertaget på Karlskrona

14 januari 2018 10:00
#FBKKHK

Tre vinster av tre möjliga - Färjestads facit mot Karlskrona denna säsong är odiskutabelt. Stärkta av gårdagens skalp jagar nu värmlänningarna nya poäng mot ett Karlskrona som behöver stoppa Joakim Nygård.


Formkollen

Färjestad är på uppgång. Värmlänningarna tycks ha skakat av sig den dystra perioden, som kulminerade med sju raka förluster mellan den 7:e december och 2:a januari. Från och med den trendbrytande segern över Rögle har nu Färjestad vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Formtoppen fortsatte även i hemmaborgen igår via en 5-3-vinst över Karlskrona, samma motstånd som alltså väntar idag.

– Vi gör en okej match ändå och som vi har pratat om att spela i 60 minuter. Vi tappar lite detaljer, tappar lite puckar men vinner matchen ändå, summerade Joakim Nygård i intervju med Färjestads hemsida.

Nederlaget var det fjärde i följd för ett mycket formsvagt Karlskrona. SHL:s tabelljumbo står på endast en vinst sett till de sju senaste försöken och framförallt fortsätter bortaspelet att spöka ordentligt. Där har det bara blivit två vinster över hela säsongen, en siffra som placerar Karlskrona sist i bortatabellen. Poängmässigt skiljer det annars totalt fyra poäng upp till Mora på rätt sida kvalstrecket och det avståndet kan Blekingelaget minska idag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Detta blir duons fjärde och sista möte i serien, samtliga har spelats över back-to-back-dueller dessutom. I början på december vann Färjestad med 5-2 samt 4-3 efter förlängning borta inom loppet av ett dygn och igår blev det alltså 5-3 på hemmais mot Karlskrona.

– Joakim Nygård var lördagens stora spelare. Med två mål och en assist visade den vindsnabbe forwarden vägen för Färjestad i vinsten.

– Även Dick Axelsson skrev in sig i protokollet med en assist - Färjestadsspelarens femte raka match med just en poäng.

– Hos Karlskrona fortsatte Joel Kellman sin fina poängform. Centern stod för en assist, något som innebär att Kellman nu har åtta poäng på de åtta senaste framträdandena.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKKHK.