Viksten avgjorde - Örebro sänkte återigen Linköping

18 januari 2018 22:15
#ÖRELHC

Örebro har fortfarande inte förlorat mot Linköping den här säsongen. I Behrn Arena hämtade östgötarna upp ett tvåmålsunderläge, innan Daniel Viksten sköt segern till Närke.

Tylor Spink fick tidigt Behrn Arena att lyfta på torsdagskvällen. Redan i den tredje spelminuten mötte amerikanen upp returen på Jere Sallinens skott och vinklade in ledningsmålet för Örebro. Gästande Linköping var satta under press till en början, men med 5.30 på klockan utjämnade Patrick Mullen efter att östgötarna vunnit en kampsituation bakom motståndarmålet.

De kvicka målen satte tonen för hela den första perioden, som innehöll många fina chanser åt båda håll. När sedan Almen Bibic visades ut med kvarten spelad slog Libor Hudacek till med ett direktskott som betydde ny hemmaledning. Sakari Manninen var sedan nära att utöka för Örebro, men Gustavsson stod emot möjlighet i periodens absoluta slutskede.

Vunnit tre av tre möten under säsongen

I mittenakten var det sedan Linköping som tog över spelet fullständigt. Nästan halvvägs in var skotten överlägsna 0-8 till östgötarna, men någon utdelning kom inte i en mållös period. Istället åkte sig Tom Wandell förbi allt och alla till 3-1 bara 59 sekunder in i tredje, ett mål som gav Örebro andrum. Linköping bet dock snabbt tillbaka och Niclas Lundgren ordnade reducering med ett distinkt slagskott.

Det fick fart på gästerna och Mathis Olimb tvingade Kilpeläinen till en riktigt vass räddning, men målvakten skulle senare få se sig överspelad. Derek Roy spelade då in pucken perfekt till Olle Lycksell och med elva minuter kvar var det kvitterat. Trots mängder av chanser stod sig likaläget fram till en förlängning som Daniel Viksten avgjorde två minuter in. Vikstens 4-3 betydde bonuspoäng till Örebro, som nu vunnit tre av tre möten med Linköping denna säsong.

– Starkt att komma tillbaka och få med oss en poäng. Vi letar hundra olika sätt att förlora den här matchen på. Vi gör ingen bra match, och det tar vi med oss in i förlängningen och hittar ett nytt sätt att förlora. Det är bara att ta med den här poängen, för det är det enda som vi kan ta med oss från Örebro ikväll, kommenterade den besvikne Linköpingstränaren Dan Tangnes i C More.