Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Linköping
LHC

Ska Örebro bryta Linköpings svit?

18 januari 2018 11:30
#ÖRELHC

Linköping jagar fjärde raka segern när laget beger sig till Närke. Hemmalaget Örebro vill å sin sida börja bygga en egen svit efter segern mot Skellefteå senast.


Formkollen

Örebro tog en minst sagt viktig seger senast mot Skellefteå, efter att ha förlorat den första delen av det back-to-back-möte som ägde rum i förra veckoslutet mot västerbottningarna. Det var dock en sällsynt vinst om man kikar på Örebros senaste månad. Bara två segrar på de åtta senaste matcherna och laget kommer längre ifrån den tiondeplats som ger åttondelsfinal framåt vårkanten. Med ett formstark Rögle och ett Mora som gjort det bra som nykomlingar hela säsongen får Örebro istället se upp så inte lagen under närmar sig för mycket. Det finns dock tendenser även i Örebro som pekar uppåt, 4-1 mot Skellefteå senast vittnar om det.

Linköping kommer till Närke med tre raka segrar. Dubbla 4-1-vinster mot Mora och en kanske något mer meriterande uddamålsvinst mot Skellefteå är vad östgötarna har avverkat på sistone. Laget slåss i det oerhört jämna mittenskiktet av tabellen, med bara tre poäng upp till andraplatsen samtidigt som det bara är fem poäng ner till en niondeplats. I de båda mötena med Mora var inte Linköping direkt dominanta, även om laget förde spelet och kontrollerade skottförsöken på ett stabilt sätt. Och i mötet med Skellefteå dessförinnan var LHC, segern till trots, underlägsna spelmässigt och i mångt och mycket var det målvakten Jonas Gustavsson som räddade tre poäng då. Slutsatsen skulle kunna vara att Linköping kan komma att behöva steppa upp spelmässigt, trots tre raka vinster.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Linköpings forward Nick Sörensen är glödhet. Poäng i sju raka matcher, mål i tre raka och 13 poäng på de elva senaste. Han är Linköpings bästa spelare just nu.
  • I dessa OS-trupp-tider kan vi konstatera att Linköping kommer vara ett av de SHL-lag som kommer bidra med flest spelare till turneringen i Sydkorea. Chad Billins (USA) och Derek Roy (Kanada) är redan uttagna och vi kan anta att minst någon eller några till kommer att tas ut när Norge och Finland presenterar sina trupper.
  • Sakari Manninen gjorde tre poäng (1+2) i matchen mot Skellefteå sist. Finländaren avgjorde även mötet med Luleå den 6 januari med matchens enda mål.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELHC