BIF

Offensiva Djurgården knäckte Brynäs

18 januari 2018 21:40
#DIFBIF

Djurgården visade upp en sprudlande offensiv inför en jublande hemmapublik när Brynäs besegrades klart på Hovet med 5-1. Både Patrik Lundh och Marcus Davidsson blev dessutom tvåmålsskyttar.

Efter en tempostark och jämn inledning på matchen så fick Djurgården-Brynäs avbrytas av ett sjukdomsfall på läktaren. Efter det kortare avbrottet kom spelarna ut på isen igen, och då var det Djurgården som tog tag i spelet på allvar.

Hemmalaget pressade på och i powerplay krutade Patrik Lundh in 1-0. Lundh var sedan också framme och lirkade läckert in 2-0 i ett friläge efter fint samspel med Axel Jonsson-Fjällby.

Känslorna svallade

Den andra perioden böljade mer åt båda håll, även om det kändes som att det var farligare offensivt varje gång Djurgården gick till anfall. Hemmaleget högg också som kobror i omställningarna och fick flera fina kontringslägen.

Marcus Davidsson kunde prickskjuta in 3-0 via stolpen precis efter en vild press från Brynäs, och det målet satte tonen för resten av matchen som gick i Djurgårdens favör.

Brynäs föröskte komma ikapp i den tredje perioden men lyckades inte stå emot Djurgårdens vilda press. Marcus Davidsson hittade rätt till 4-0 innan Juuso Ikonen kunde spräcka gästernas målnolla med si reducering.

Jesper Pettersson fastställde sedan slutresultatet till 5-1 med ett läckert avslut, och Djurgården fick jubla till stående ovationer från sin hemmapublik.

– Vi visar Brynäs att det inte blir lätt att möta oss redan på lördag igen, sa Marcus Davidsson till C More efter matchen.