Möller avgjorde ännu en match för Skellefteå

20 januari 2018 17:46
#FBKSKE

Om någon trodde att Skellefteås OS-uttagna förstakedja skulle slappna av när biljetten till Sydkorea var säkrad så trodde de fel. För i den jämna matchen mot Färjestad var det Oscar Möller som klev fram och gjorde det matchavgörande målet, framspelad av Joakim Lindström.

Skellefteå började matchen bäst och var det mer spelförande laget under den inledande perioden. Det skulle dock dröja till det bara var 20 sekunder kvar av första perioden innan västerbottningarna fick utdelning. Skellefteås utdelning innebar ockdå matchens första mål när Mike Kostka efter en fin uppåkning och framspelning av Tim Söderlund kunde ge bortalaget ledningen med periodens sista chans.

– Jag tycker vi känns starka, vi ska bara fortsätta på samma sätt, och vi har ju ledningen, sa Skellefteås Johan Ahlm till C More efter första perioden.

Om Skellefteå var det spelförande laget under de första 20 minuterna så kan man nog säga att det var ombytta roller i den andra perioden. Färjestad gjorde en bra period och fick dessutom en smakstart när Johan Ryno, efter massiv press i fem mot tre, kunde kvittera efter en och en halv minut in i andra perioden. Dick Axelsson brände först öppet mål, sedan kunde Ryno göra mål på returen efter en rörig situation framför målet. Men Skellefteå skulle jobba sig tillbaka i perioden och i slutet fick laget rejält tryck mot Färjestadskassen. Och "OS-kedjan", med Pär Lindholm, Oscar Möller och Joakim Lindström, skulle göra det igen för Skellefteå. Lindström med det främsta förarbetet till Möllers mål och precis i sekvensen efter målet kom den duon i ett två mot ett-läge och var nära att göra ytterligare ett mål. Men efter två perioder hade Skellefteå ledningen med 2-1.

I den tredje perioden kunde Skellefteå genom ett stabilt och stundtals imponerande försvarspel säkra segern och perioden blev mållös sånär som på ett mål i öppen kasse med elva sekunder kvar. Det var Filip Berglund som satte spiken i kistan för Skellefteå. En av Västerbottenslagets bästa för kvällen var backen Emil Djuse.

– Jag tycker vi är starka framför mål. Där är vi bättre idag. Det kändes väl ganska bra när vi bara släpper in ett mål, då får man vara nöjd som back, säger Djuse till C More efter slutsignalen.