Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Färjestad ångar på - går för fjärde raka

20 januari 2018 10:00
#FBKSKE

Färjestad spelar för att ta sig om Djurgården i tabellen och återta andraplatsen samtidigt som Skellefteå vill försvara den sista direktplatsen till kvartsfinal. Räkna med ordentligt drag i Löfbergs Arena under lördagen!


Formkollen

Färjestad som hamnade i en mindre formsvacka med sju raka förluster har nu hittat tillbaka till vinnarformen igen och har på de sex senaste matcherna endast förlorat en. Under torsdagen vann dessutom värmlänningarna rivalmötet mot Frölunda i Scandinavium. Mycket tack vare en storpspelande Lars Haugen och Joakim Nygård. Nygård svarade för ett mål och en assist och det gjorde även Linus Persson.

– Skönt att få komma igång lite. Laget går bra och det går bra för mig själv, då är det kul att spela hockey, sade Nygård i C More efter vinsten.

Skellefteås form är något mer dyster än värmlänningarnas. Västerbottningarna tog tre poäng under torsdagen mot tabelljumbon Karlskrona, innan dess hade Skellefteå endast en vinst på de sju senaste matcherna. Gästerna befinner sig nu på sjätteplats - den sista direktplatsen till kvartsfinalen och den ska man nu försvara när man gästar tabelltrean. Joakim Lindström visade fin form mot Karlskrona och noterades för ett mål och en assist. Dessutom gjorde Emil Djuse sitt första mål sedan den 16 november, och svarade dessutom för två assist.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Linus Persson har på de tre senaste matcherna svarat för två mål och två assist, det är mer poäng än vad han gjort innan på hela säsongen och han är nu uppe på sammanlagt sju poäng.
  • Christoffer Thörngren och Dick Axelsson har gjort flest poäng mot västerbottningarna. Thörngren har svarat för två mål och en assist medan Axelsson har gjort ett mål och två assist.
  • Färjestad och Skellefteå har mötts två gånger tidigare denna säsong, det första mötet vann Färjestad på bortaplan med 5-2. Det andra mötet ägde även det rum i Skellefteå Kraft Arena, men då tog hemmalaget revansch och vann med 6-5.
  • Skellefteås Joakim Lindström leder hela SHL:s poängliga med 43 inspelade poäng, i mötet mot Karlskrona senast var han fortsatt het och svarade för ett mål och en assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE.