Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Mora
MIK

Viktigt möte mellan Karlskrona och Mora

20 januari 2018 10:00
#KHKMIK

Karlskrona ligger just nu på jumboplacering och har fyra poäng upp till Mora. Och det är just Mora som står för motståndet ikväll. Två lag i en varsin formsvacka ska göra upp om tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden.


Formkollen

Karlskrona befinner sig nu på jumboplatsen i tabellen och det är fyra poäng upp till Mora, som även står för kvällens motstånd. Karlskronas form den senaste tiden har mer dalar än toppar, hemmalaget kommer nu med sex raka förluster. Senast tog Blekingelaget ledningen mot Skellefteå, men västerbottningarna spelade upp sig och till slut var uppförsbacken alldeles för stor för Karlskrona.

– Vi spelar bra stundtals och skapar en hel del. Sen är det som i de andra matcherna, att vi går ner oss under några minuter. De är ett skickligt lag som straffar oss direkt, suckade Karlskronas Joachim Rohdin i C More efter förlusten mot Skellefteå.

Mora är även de inne i en negativ trend och har fyra raka förluster. Dessförinnan hade man två vinster på hemmaplan. Det innebär att Mora inte har vunnit på bortais sedan den tionde december. Vinner gästerna idag gör de ett litet ryck från Karlskrona i tabellen samtidigt som man kan gå om Rögle över strecket beroende på hur det går för skåningarna.

Räkna med att det är två lag som kommer att kriga för tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Joachim Rohdin svarade för ett av Karlskronas mål mot Skellefteå senast. Rohdin är hemmalagets poängstarkaste spelare och har svarat för 21 poäng på 36 matcher - nio mål och tolv assist.
  • I de två tidigare mötena denna säsong nollade Karlskrona Mora i den första matchen som slutade 3-0. I returen som ägde rum i Dalarna i mitten av november vann hemmalaget med 4-3 efter förlängning.
  • Fyra spelare i Mora har nätat mot Karlskrona denna säsong. Jacob Nilsson, Sebastian Hartmann, Steven Seigo och Matt Bailey, den sistnämnde är även den som varit skottvilligast mot Karlskrona och skjutit åtta skott på mål.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKMIK.