• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Stigande formkurvor - Örebro gör upp med Rögle

20 januari 2018 10:00
#ÖRERBK

De håller sig båda på rätt sida om kvalstrecket och går starkt med flera vinster på slutet. Nu gör Örebro och Rögle upp i Behrn Arena - en kamp om mer än bara tre poäng.


Formkollen

Örebro är kvar på sina elfteplats i SHL-tabellen. Niklas Sundblads trupp har spelat ihop 43 poäng, vilket innebär elva pinnar upp till slutspelsstrecket och bara sju ner till kvalspel. Formen hos Örebro är dock på klart uppåtgående. För efter ett mörkt november och december har närkingarna kommit igång efter nyår och har nu tre vinster på sina fyra senaste. Segerraden är just nu uppe i två raka hemmafighter sedan Örebro i tosdags besegrade Linköping i förlängning - 4-3 efter avgörande från Daniel Viksten.

– Skön seger. Vi gör en bra match överlag, lite synd då att vi tappar en poäng. Men en bra match och jag tycker att vi spelar en bättre hockey nu, sade segerskytten Viksten i en videointervju med Örebros hemsida.

Även för Rögle pekar resultaten i helt rätt riktning för tillfället. Sedan Cam Abbotts intåg på tränarbänken har skåningarna hittat en jämnhet, nu med tre vinster på de fyra senaste försöken. Torsdagen innehöll ett nytt styrkebesked, där Ville Kolppanen höll nollan och Rögle via 3-0 över Mora passerade kvalstrecket. Noterbart är att hemmaspelet fungerat extra fint och Skånelaget har fem raka vinster i Lindab Arena. Borta går det däremot trögare, inte en enda vinst sedan början på december och nu har alltså Rögle ett bortamöte i fruktade Behrn Arena.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Duon har vunnit varsitt möte tidigare på säsongen. Örebro segrade i Behrn Arena med 2-0, innan Rögle krossade närkingarna med 6-1 på hemmais.

– Libor Hudacek satte stopp för en månadslång måltorka när han i powerplay direktsköt 2-1 till Örebro i mötet senast med Linköping.

– Segern var Örebros 14:e - varav hela tio kommit i just hemmaborgen Behrn Arena.

– Den stigande målformen fortsätter för Juhamatti Aaltonen. Finländaren slog till med det första målet i Rögles torsdagsvinst - Aaltonens femte mål på sina fem senaste matcher.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK.