• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Hemmastarkt Brynäs jagar revansch mot Djurgården

20 januari 2018 10:00
#BIFDIF

Rond ett i back-to-back-mötet vann Djurgården tämligen enkelt inför storpublik på Hovet under torsdagen. Nu är det dags för rond två i Gavlerinken Arena, och där är Brynäs starka. Gävlelaget har nämligen inte förlorat hemma sedan den 14 oktober och går nu för att ta revansch på stockholmarna.


Formkollen

Brynäs åkte på ytterligare en förlust senast, även då var det Djurgården som stod för motståndet - samma som idag med andra ord. Sett till formen de fem senaste matcherna har Brynäs två förluster. Gävlelaget är dock starka på hemmaplan och har inte förlorat i Gavlerinken Arena sedan den 14 november, vilket innebär åtta raka segrar.

– Vi visar Brynäs att det inte blir lätt att möta oss redan på lördag igen, sa Marcus Davidsson till C More efter matchen i torsdags.

Marcus Davidsson hade en bra kväll mot Brynäs under torsdagen och svarade för två mål och en assist. Dessutom svarade brorsan Jonathan Davidsson för tre assist. Djurgården har nu radat upp tre raka segrar och har fyra vinster på de fem senaste matcherna. På bortaplan denna säsong har Djurgården plockat poäng i 12 av 18 matcher, sex av dem har varit trepoängare och sex gånger har de fått åka tillbaka till Stockholm utan poäng.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Innan matchen i torsdags hade Brynäs och Djurgården bara drabbats samman en gång denna säsong - även då vann Djurgården, då med 3-1. Och under torsdagens blev det som bekant 5-1 till stockholmarna.
  • Bröderna Davidsson och Patrik Lundh hade en bra dag på jobbet senast. Bröderna svarade för två mål och fyra assist tillsammans, och Patrik Lundh nätade även han två gånger.
  • Brynäs enda mål i torsdags svarade Juuso Ikonen för.
  • Aaron Palushaj noterades för en assist och är den spelare i Brynäs som gjort mest poäng mot Djurgården på de två tidigare mötena - två poäng i form av assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFDIF.