Taggat Luleå sänkte Färjestad

25 januari 2018 21:25
#LHFFBK

Luleå stod för en mycket bra insats under torsdagen när Färjestad besegrades med 4-1. Hemmalagets seger var aldrig hotad där hemmapubliken bland annat fick jubla åt två mål av Einar Emanuelsson.

Luleå kom ut heltaggat till spel, och tog tag i matchen omgående. Färjestad hade problem att få till något konstruktivt spel, och Luleå kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg, och fick också till långa anfall. Det gav tidigt utdelning genom Einar Emanuelsson som prickade in 1-0.

Nämnde Emanuelsson var stekhet, och halvvägs in i perioden pricksköt han in 2-0 i krysset i ett friläge. Luleå ägde det mesta av spelet och hade med lite tur kunnat peta in någon mer puck.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, vi får lägen hela tiden känns det som, sa Emanuelsson till C More i paus.

Färjestad höjde sig något i inledningen av den andra perioden men sakta tog Luleå över spelet och det var Luleå som skapade chanserna. Lars Haugen fick svettas ordentligt och höll kvar gästerna i matchen genom boxplay, frilägen och straffslag.

Till slut satt dock 3-0 när Luleå i en snabb omställning hittade rätt genom Karl Fabricius i ett fint samspel med Johan Forsberg.

Forceringen kom av sig

Många förväntade sig en forcering av gästerna mot slutet. Men även om Färjestad hade mycket puck, så kom man aldrig till några jättelägen. Luleå spelade disciplinerat i egen zon och fick tiden att gå snabbt.

Färjestad satsade med tom bur, och då kom istället 4-0 genom Johan Harju. Ridå för gästerna som ändå kunde putsa siffrorna på slutet när Fabian Zetterlund prickade in slutresultatet 4-1.

– Finns inte så mycket ord att sätta på den här insatsen, sa en besviken Johan Pennerborn i Färjestad efter matchen till C More.