• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Olsson Trkulja hade nyckeln till Axel Brages lås

23 januari 2018 21:38
#LHCÖRE

Linköping sköt och sköt, men Daniel Olsson Trkulja var den enda som lyckades överlista Axel Brage. Spelövertaget tog ut sin rätt och östgötarna kunde till slut slå Örebro – på fjärde försöket.


– De har några skickliga spelare i laget. Bröderna Olimb, håller vi koll på dem så ska det nog ordna sig, sa Örebros Daniel Viksten till C More inför nedsläpp.

Han var på helt rätt spår, Viksten. Problemet var att Örebro inte riktigt hängde med bröderna Olimb när de satte igång med sitt snurr i anfallszon i de första bytena. Den tredje länken i kedjan, Daniel Olsson-Trkulja parkerade framför mål, höll klubban i isen och kunde stöta in ledningspucken efter 4:25.

Hemmalaget kom ut starkt överlag och checkade ofta fast gästerna. Det var bud på fler mål för Linköping innan Örebro kunde vaska fram ett par lägen i slutet.

– Vi åker mycket och sätter hög press. Det ger en hel del chanser. Vi fullföljer situationerna och får fast dem, och samtidigt tappar vi inte pucken i fel lägen, sammanfattade Olsson Trkulja till C More.

Linköping fortsatte att vara det mest spelförande laget i andra perioden som präglades av en hel del utvisningar. Örebro hade det tufft att få till några längre anfall utan hotade mest när de fick till spelvändningar.

– Linköping är bättre och vi måste steppa upp. Vi krånglar till det och powerplay är bedrövligt. Enklare och rakare är vad som gäller, sammanfattade Daniel Viksten till C More.

"En enkel resa för mig idag"

Ja hemmalaget var klart vassare egentligen matchen igenom. Det var Axel Brage som höll Örebro kvar i matchen ända till slutskedet, Linköping hade mängder med chanser att göra 2-0 under första halvan av tredje perioden.

Med halva perioden kvar klev Örebro fram ett steg i sitt spel och hade en del chanser. Men då tappade de lite fokus på defensiven och Olsson Trkulja kunde smyga med och skjuta in sitt andra mål i matchen med 4:31 kvar. Jacob Lilja fastställde slutresultatet till 3-0 i öppen kasse i slutet.

Jacob Johansson kanske inte sattes på några större prov under matchen i hemmakassen, men han höll trots allt nollan.

– Det var väldigt lugnt, vi gör det bra försvarsmässigt. En enkel resa för mig idag, konstaterade Linköpingsmålvakten till C More.