• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Olsson Trkulja hade nyckeln till Axel Brages lås

23 januari 2018 21:38
#LHCÖRE

Linköping sköt och sköt, men Daniel Olsson Trkulja var den enda som lyckades överlista Axel Brage. Spelövertaget tog ut sin rätt och östgötarna kunde till slut slå Örebro – på fjärde försöket.


– De har några skickliga spelare i laget. Bröderna Olimb, håller vi koll på dem så ska det nog ordna sig, sa Örebros Daniel Viksten till C More inför nedsläpp.

Han var på helt rätt spår, Viksten. Problemet var att Örebro inte riktigt hängde med bröderna Olimb när de satte igång med sitt snurr i anfallszon i de första bytena. Den tredje länken i kedjan, Daniel Olsson-Trkulja parkerade framför mål, höll klubban i isen och kunde stöta in ledningspucken efter 4:25.

Hemmalaget kom ut starkt överlag och checkade ofta fast gästerna. Det var bud på fler mål för Linköping innan Örebro kunde vaska fram ett par lägen i slutet.

– Vi åker mycket och sätter hög press. Det ger en hel del chanser. Vi fullföljer situationerna och får fast dem, och samtidigt tappar vi inte pucken i fel lägen, sammanfattade Olsson Trkulja till C More.

Linköping fortsatte att vara det mest spelförande laget i andra perioden som präglades av en hel del utvisningar. Örebro hade det tufft att få till några längre anfall utan hotade mest när de fick till spelvändningar.

– Linköping är bättre och vi måste steppa upp. Vi krånglar till det och powerplay är bedrövligt. Enklare och rakare är vad som gäller, sammanfattade Daniel Viksten till C More.

"En enkel resa för mig idag"

Ja hemmalaget var klart vassare egentligen matchen igenom. Det var Axel Brage som höll Örebro kvar i matchen ända till slutskedet, Linköping hade mängder med chanser att göra 2-0 under första halvan av tredje perioden.

Med halva perioden kvar klev Örebro fram ett steg i sitt spel och hade en del chanser. Men då tappade de lite fokus på defensiven och Olsson Trkulja kunde smyga med och skjuta in sitt andra mål i matchen med 4:31 kvar. Jacob Lilja fastställde slutresultatet till 3-0 i öppen kasse i slutet.

Jacob Johansson kanske inte sattes på några större prov under matchen i hemmakassen, men han höll trots allt nollan.

– Det var väldigt lugnt, vi gör det bra försvarsmässigt. En enkel resa för mig idag, konstaterade Linköpingsmålvakten till C More.