Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda går för tredje raka mot Karlskrona

25 januari 2018 11:30
#KHKFHC

De har mötts två gånger tidigare denna säsong, göteborgarna har gått segrande ur striden båda gångerna och Karlskrona har bara fått hål på Johan Mattson en gång. Nu åker Frölunda till Blekinge i hopp om att ta säsongens tredje raka seger mot Karlskrona.


Formkollen

Karlskrona tog en viktig trepoängare under lördagen i bottenmötet mot Mora. Dels så kröp Blekingelaget lite närmre Mora och det skiljer nu bara en poäng upp till dalalaget och fem poäng till Rögle som befinner sig över det nedre strecket. Dessutom bröt hemmalaget en sex matcher lång förlustsvit och det var dessutom Karlskronas första trepoängare på hemmaplan sedan den 21 december. Konstantin Komarek har varit het de senaste matcherna och har svarat för ett mål och en assist. Målet kom senast mot Mora och var det första för österrikaren sedan den 23 november.

Frölunda kommer senast från en seger mot Luleå där göteborgarna till slut vann med 3-2 efter förlängning. Norrbottningarna tog ledningen men i mittenakten slog Matt Donovan till två gånger om och efter att Luleå kvitterat i den tredje perioden kunde Jan Mursak sedan avgöra 45 sekunder in i förlängningen. Övertidssegern innebär att Frölunda är tillbaka på vinnarspåret, efter att ha förlorat två raka matcher på de fem senaste matcherna. Gästerna är dock starka på bortaplan och har på de tio senaste matcherna endast förlorat tre, den senaste var mot Brynäs den 13 januari.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Karlskrona gick under måndagen ut med att man förlängt kontraktet med David Printz, kontraktet sträcker sig över nästa säsong. Under onsdagen gick de även ut med ett pressmeddelande att man väljer att bryta med Henrik Törnqvist.

Notera att

  • I de två tidigare mötena har segern skrivits till Frölunda. Johan Mattsson höll säsongens första nolla mot Blekingelaget den 21 september men den sjunde december fick han släppa en puck förbi sig. Frölunda vann då med 4-1.
  • Max Friberg bröt sin mållösa svit på 23 raka matcher i det senaste mötet mot Karlskrona, då Friberg noterades för två mål, vilket var säsongens första mål.
  • Carl Persson är en av spelarna som skjutit flest skott mot Frölunda och också den enda som fått utdelning.
  • Både Karlskrona och Frölunda toppar statistiken över hur många tillfällen man varit i målmässigt underläge, 36 gånger.
  • Göteborgarna har vunnit dubbelt så många matcher som Karlskrona, 22 segrar mot 11.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKFHC.