Rafflande när Malmö fick revansch på HV71

23 januari 2018 21:50
#MIFHV71

För fyra dagar sedan möttes lagen i Jönköping med HV71 som segrare. Den här gången fick Malmö jubla mest efter en häftig och underhållande match i högt tempo. Straffläggning fick skilja lagen åt där Johan Olofsson avgjorde.

När lagen möttes i fredags var det chanser åt båda håll och 5-4 till HV71 på resultattavlan. Därför hade båda lägren pratat om att spela ett tätare försvarsspel när de drabbade samman igen, men det verkade som att spelarnas drifter att anfalla tog överhanden igen.

Båda lagen skapade ett flertal kvalificerade lägen under de inledande 20 minuterna och spelvändningarna var många. Det var i en sådan som gästande HV71 tog ledningen, David Ullström fint framspelad av Kevin Stenlund efter knappt halva perioden.

Fem minuter senare satt kvitteringen för Malmö när Daniel Zaar sköt från distans i numerärt överläge.

– Spelet påminner om förra mötet med mycket målchanser. De har många skickliga forwards med Miele och Rakhshani i spetsen, sa HV71:s målskytt David Ullström till C More.

Matchbilden i andra påminde om den första. Chanser skapades i fortsatt strid ström, men Jonas Gunnarsson och Fredrik Pettersson-Wentzel spelade fantastiskt bra i kassarna. Vi låter Nils Andersson och Martin Thörnberg sammanfatta.

– Vi tar oss ut ur egen zon bra, skapar lägen och powerplay är bra. Men det är för lite att bara göra ett mål på alla de chanser vi skapar, menade Malmös Nils Andersson.

– Bra kamp därute och det är två lag som vill vinna. Det är mycket att spela om och båda lagen behöver poäng. Det är riktigt roligt, sa HV71:s Martin Thörnberg.

Bataljen tog sin fortsättning i tredje perioden också. Det var kamp om varenda millimeter och publiken i Malmö Arena lär inte ha ångrat sig att de tog sig till arenan för att se matchen live.

Högt tempo, offensiv vilja och finurliga lösningar genomsyrade matchen och det bjöds bara på mer och mer. Förlängning spelades igenom och till slut följde en rafflande straffläggning där Malmö vände underläge till seger, Johan Olofsson satte den avgörande straffen, 2-1 till Malmö.