Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Revanschladdat Frölunda - nytt drama mot Luleå?

20 januari 2018 10:00
#FHCLHF

På tre möten har det endast skiljt ett mål mellan Frölunda och Luleå. Norrbottningarna har övertaget med två uddamålsvinster mot en, men ställs nu mot ett Frölunda redo att vända formkurvan.


Formkollen

Frölunda har två raka nederlag bakom sig. Göteborgarna har lämnat både mötet med Brynäs och Färjestad poänglösa, båda gångarna efter siffrorna 1-4. Torsdagens nederlag var Frölundas tredje på de fem senaste matcherna och innebar att man tappade en placering i tabellen, nu till en femteplats. Toppmötet med Färjestad var på förhand uppmålat som ett klassiskt rivalmöte, men två tidiga mål från gästerna förstörde kvällen i Scandinavium. Nu vill Frölunda bryta sin rad på två raka hemmanederlag.

– Starten är det ena. Vi kommer ut och är anmärkningsvärt matta, det är Färjestad som driver den här matchen från början. Jag är lite förvånad, för jag trodde att jag skulle behöva kyla ner mina spelare inför en så här het match. Sen får de spela på 2-0 och det gör Färjestad väldigt bra, analyserade Roger Rönnberg för C More efter nederlaget mot Färjestad.

Även Luleå föll i torsdags, men norrbottningarna fick med sig poäng från Vida Arena. Det tuffa bortamötet med Växjö gick till straffar innan motståndet kunde skicka in avgörandet till 1-2. Matchen var Luleås tredje i rad som fick avgöras efter ordinarie matchtid. De två föregående slutade med seger, lagets två enda segrar sett över de fem senaste matcherna. I SHL-tabellen placerar sig Thomas Berglunds Luleå på en tiondeplats med god marginal ner till slutspelsstrecket.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Lagens möttes i ett back-to-back-möte i början av oktober. Då blev det dubbla hemmasegrar - först för Luleå via 3-2 efter förlängning och sedan för Frölunda via 4-3.

– Duon har även hunnit mötas ytterligare en gång och även då blev det vinst för hemmalaget, vilket var Luleå som segrade efter straffar med 4-3.

– Norrbottningarna har haft problem med målskyttet på slutet. På sina fem senaste matcher har det endast blivit sex fullträffar, där Robin Kovacs varit direkt inblandad i fyra med ett mål och tre assist.

– Frölundas glödhete forward Victor Olofsson fick se sin fem matcher långa poängsvit ta slut senast.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCLHF.