Födelsedagsbarnet Vejdemo avgjorde mot Rögle

25 januari 2018 21:33
#DIFRBK

Ett hemmastarkt Djurgården mötte ett formstarkt Rögle, men det blev aldrig riktigt spännande på Hovet ikväll. Efter en mållös förstaperiod trampade Djurgården gasen i botten och Lukas Vejdemo fällde avgörandet på sin 22-årsdag.

Rögle kom ut med en intensiv forechecking. Redan i första bytet var Ludvig Rensfelt nära att ge gästerna ledningen, men hans friläge räddades vackert av Joacim Eriksson som ikväll var tillbaka i Djurgårdskassen efter fyra matcher på bänken. Succesivt tog hemmalaget över spelet, skapade flera vidöppna lägen och tvingade Justin Pogge till en serie svettiga parader. Skåningarna fick tacka sin målvakt att 0-0 stod sig till första periodpausen.

– Vi skapar tillräckligt bra chanser, men det gäller att sätta dit dem också, konstaterade Jonathan Davidsson, Djurgården, till C More i paus.

Och utdelningen skulle komma för Djurgården i den andra perioden. Efter en period av längre press tryckte Linus Johansson in 1-0 med ett direktskott. I powerplay uttökade kapten Calle Ridderwall till 2-0 när han tryckte in en retur från nära håll och endast fyrtio sekunder senare styrde Lukas Vejdemo in trean. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Rögle spelade upp sig mot slutet av perioden, men skapade inte mer än några halvchanser Joacim Eriksson säkert tog hand om.

"Spelar som asgamar"

Trots tremålsledning var målskytten Linus Johansson inte helt nöjd med sitt lags spel: – Vi slarvar lite för mycket. De är lite "turnovers" som de lever på och de skapar några farliga lägen. De spelar som asgamar.

När Tom Nilsson tidigt i den tredje perioden satte 4-0, hans första för säsongen, var matchen definitivt avgjord. Rögle fick visserligen lite hopp när Samuel Jonsson reducerade till 4-1, men det släcktes direkt när Calle Ridderwall petade in sitt andra mål för kvällen på en retur. Slutresultatet skrevs till 6-2 efter att även Lukas Vejdemo blivit tvåmålsskytt. På sin 22-årsdag, dessutom.

– Det kan inte bli bättre. Tre poäng och två mål också, det är helt perfekt! sa födelsedagsbarnet Lukas Vejdemo till C More efter matchen. Jag tycker helt enkelt att vi är det bättre laget idag.