• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Rögle
RBK

Formstarkt Rögle vill få Djurgården på fall - igen

25 januari 2018 11:30
#DIFRBK

Det har blivit dags för det sista mötet mellan Djurgården och Rögle denna säsong. Skåningarna har tagit fyra poäng av nio möjliga och så sent som den andra januari fick man stockholmarna på fall i Lindab Arena. Nu mötts de på Hovet i jakten på tre nya poäng mot ett hemmastarkt Djurgården.


Formkollen

Djurgårdens segervit på tre raka matcher bröts under lördagen i rond två i back-to-back-mötet med Brynäs. Gävlelaget vann till slut med 4-1. På de fem senaste matcherna har stockholmarna tre vinster och två förluster. Men Djurgården är ett av seriens starkaste hemmalag och har tretton segrar på arton hemmamatcher. Patrik Lundh är den som gått bäst och har gjort 19 poäng i form av sju mål och tolv assist, samtidigt är Niclas Bergfors den som skjuter mest skott, 63 skott. Nu kommer ett formstarkt Rögle på besök och man hoppas nu ta revavansch från det senaste mötet när Rögle vann med 2-1.

Gästernas form har pekat rakt upp den senaste tiden och har på de åtta senaste matcherna endast två förluster. Dock har skåningarna haft det fortsatt tungt på bortaplan. Skåningarna bröt under lördagen en fyra matcher lång förlusttrend när de vann mot Örebro efter övertid. På 19 bortamatcher har Rögle endast tagit 14 poäng. Efter att Ted Brithén saknats i tre matcher har han kommit tillbaka med besked. Poäng i fyra raka matcher är hans längsta poängsvit denna säsong, något som han hoppas bygga vidare på under torsdagen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Djurgården är det lag i SHL som har näst minst skott mot eget mål på hemmaplan, nämligen 948. Bara Växjö har färre skott på eget mål.
  • Stockholmarna är ett av de lag som skjuter flest skott på mål på hemmaplan. 1132 skott gör att de hamnar tvåa, och även här är Växjö snäppet vassare med 1133 skott.
  • Rögle är ett av seriens hetaste lag när det kommer det tekningar. 1150 vunna tekningar av 2244 gör att skåningarna hamnar på en tredjeplats i den statistiken.
  • Rögles Samuel Jonsson stod för sitt första mål i SHL mot Örebro senast och såg till att matchen gick till förlängning.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFRBK.