Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Ligaledaren gästar formsvagt Mora

25 januari 2018 11:30
#MIKVLH

Mora har glidit ner under det sista strecket och huserar på nästjumboplatsen i SHL. Laget har ännu inte lyckats vinna med sin nya tränarduo och ställs nu inför en tuff utmaning när ligaledande Växjö gästar Jalas Arena.


Formkollen

Moras nya tränarduo Johan Rosén och Daniel Hermansson har fått en tuff start vid rodret i Mora IK. I de viktiga bottendrabbningarna med Rögle respektive Karlskrona blev det noll poäng för dalalaget, vilket har lett till att nykomlingen nu sjunkit ner under det sista strecket och huserar inför torsdagskvällen på en kvalplats. Uddamålsförlusten i NKT Arena Karlskrona var lagets femte raka nederlag när man nu ställs mot ligaledande Växjö - som man ännu inte lyckats besegra denna säsong.

Växjö är fortsatt ohotad etta i SHL. Smålänningarna har 16 poängs försprång på nuvarande tvåan Djurgården när man inför torsdagens drabbning kommer till spel med två förluster på de tio senaste matcherna. Hemma i Vida Arena i lördags slog man Linköping med 3-1 där en stark förstaperiod bäddade för tre nya poäng mot östgötarna. Det råder inget tvivel om att smålänningarna osar av självförtroende när man nu ställs mot ett lag vars form är nedåtgående och som man dessutom besegrat två gånger tidigare under säsongen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Växjö har vunnit de två tidigare mötena mot Mora den här säsongen. 4-1 i Mora och 5-2 hemma i Småland.
  • Det har varit exakt lika många på plats i såväl Jalas Arena som Vida Arena när de båda lagen har möts tidigare under säsongen. 4103 åskådare.
  • Senast lagen möttes utanför SHL var i kvalserien 2011. Då vann smålänningarna båda matcherna i en serie man slutligen blev etta i och avancerade upp till svensk hockeys finrum för första gången.
  • Andrew Calof trivs verkligen mot Mora. Kanadensaren har stänkt in hela fem mål mot torsdagskvällens motstånd den här säsongen.
  • Efter Frölunda är Mora det mest fysiska laget i serien. I alla fall sett till tacklingar. Dalaget har dela ut 476 stycken totalt, vilket ger ett snitt på drygt 13 tacklingar per match.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier underhashtagen #MIKVLH.