Frölunda bäst i fartfest

27 januari 2018 18:12
#SKEFHC

Matchen mellan Skellefteå och Frölunda spelades i ett rasande tempo, och att det var Frölunda som hanterade den höga hastigheten bäst rådde det inga tveksamheter kring. En imponerande insats av göteborgarna gav tre nya poäng.

Frölunda kom ut som det bättre laget i första perioden och Skellefteå hade problem att få ordning på sitt passningsspel i det höga tempot. En som däremot inte har problem med det höga tempot är Frölundas Rasmus Dahlin, som som så ofta gjorde en bra match.

– Vi kommer ut väldigt starkt. Det känns som vi har matchen hittills. Det är bara att fortsätta så här, sa Rasmus Dahlin till C More efter första perioden.

Frölunda öppnade den andra perioden i ett rasande tempo och när Adam Almquist tog köksvägen en och en halv minut in på perioden kunde han lägga in pucken i ett tomt mål efter en framspelning och ett förarbete av Carl Grundström. Frölunda spelade stundtals riktigt bra och man kan inte undgå att nämna Rasmus Dahlin igen, som flera gånger såg dominant ut i offensiv zon när Frölunda låg på och pressade Skellefteå. I slutet av den andra perioden kom också 2-0 för bortalaget. Ryan Lasch är dirigenten som styr upp Frölundas powerplay-spel och den här gången satte han upp Matt Donovan som från backposition kunde stänka in 2-0 för Frölunda.

Och direkt i inledningen av den tredje perioden kunde göteborgarna också utöka ledningen när den OS-uttagna slovenen Jan Mursak gjorde 3-0 efter att köksvägen tagits ännu en gång, den här gången av Mursak, och det verkade som att det var den vägen man skulle gå för att göra mål på Skellefteå idag. Snyggt av Mursak, men kanske något tafatt försvarsspel av Skellefteå. Västerbottningarna hade sina lägen under den avslutande perioden, bland annat en puck dansandes på mållinjen efter en manöver av Jesper Olofsson, men det ville sig inte för västerbottningarna idag. Matchen slutade 3-0 til Frölunda, men Skellefteås tränare Bert Robertsson var inte helt missnöjd trots allt.

– Det är en match som spelas i högt tempo, då blir vårt passningsspel lidande det tar för lång tid för oss att ta beslut i den hastigheten som matchen håller. Vi måste ha bättre kvalitet i avsluten också. Prestationen som sådan är inte katastrofal, det är nog den match med högst hastighet som vi spelat i år. Så jag måste också berömma Frölunda för deras insats, sa Robertsson till C More efter matchen.