Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Kampen i botten fortsätter - Karlskrona gästar Rögle

26 januari 2018 15:00
#RBKKHK

Kampen i bottenstriden fortsätter. Rögle tar emot Karlskrona hemma i Lindab Arena, i hopp om att skapa än mer utrymme ner till de förödande kvalplatserna. För Karlskrona är det tvärtom - från kvalplatserna vill man resa sig.


Formkollen

Rögles jumbo- respektive nästjumboplats är historia - för tillfället. Ängelholmarnas pånyttvaknande - framförallt på hemmais - har fått laget att äntligen resa sig från botten och innehar nu en plats på säker mark. En plats som dock, likt i andra delar av ligan, är ytterst skör. Rögle har i skrivande stund fyra poäng ner till nästjumbon Mora som har en match till sitt förfogande. Cam Abbotts manskap har dock möjlighet att rycka ifrån på riktigt när man på lördagen ställs mot ett sargat Karlskrona.

Karlskrona följde upp sin tunga trepoängare hemma mot Mora med ett riktigt platt fall. När många trodde att Ove Molins lag skulle gå in med ny energi kom istället Frölunda på besök och fullständigt körde över sitt motstånd. Simon Hjalmarsson öppnade målskyttet efter dryga 90 sekunder och efter det var det göteborgarnas match för hela slanten. Efter 60 spelade minuter stod det 1-7 på matchtavlan.

– Det är ganska enkelt. Vi mötte ett lag idag som var mycket bättre på allting. De var effektivare, de var snabbare på pucken och vi kom inte alls åt dem. Det var inget snack om saken, förklarade tränare Molin i C More efter matchen och fortsatte:

– Det är ingen match som vi vill stå för. Vi ska ta lärdom av det som hände, sen måste vi gå vidare.

Nu har Karlskrona lagt nederlaget bakom sig och kommer säkerligen ut med en enorm revanschlust när man reser västerut för att drabba samman med bottenrivalen från Ängelholm.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Rögle

  • Rögle har vunnit de fem senaste hemmamatcherna.
  • #90 Ted Brithén har gjort poäng i fem raka matcher - ett mål fyra assist.
  • Ängelholmarna har släppt in flest mål i serien denna säsong 133.

Noterbart Karlskrona

  • Karlskrona har vunnit en av de åtta senaste matcherna.
  • #67 Konstantin Komarek har gjort poäng i tre raka matcher, ett mål och två assist.
  • Blekingelaget är fortsatt seriens minst utvisade lag - 273 minuter. Närmast ligger Djurgården med 305.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKKHK.