SKE

Bengtsson slog till - HV71 knäckte Skellefteå

25 januari 2018 22:15
#HV71SKE

Skellefteå hade vittring och jagade kvittering - då sköt Anton Bengtsson HV71 mot seger och tre mycket tunga poäng.

Victor Ejdsell har verkligen hittat rätt sedan flytten till HV71. Mot Skellefteå slog också sommarens nyförvärv till med sitt 14:e mål för säsongen, när han efter fem minuters spel lyfte en målvaktsretur i nät. Ledningsmålet gav HV71 bästa tänkbara start i Kinnarps Arena och Martin Thörnberg var direkt efter nedsläpp mycket nära att utöka.

Skellefteå spelade upp sig ju längre den första perioden led, men det var mer fysik än finess som präglade matchbilden. Med mittenakten bara två minuter långt gången kom sedan 2-0 för hemmalaget. Lawrence Pilut, som även assisterat till ledningsmålet, lade upp för ett direktskott som Marc Zanetti borrade upp i krysset.

Thörnberg: "Varenda poäng är otroligt viktig"

Drygt halvvägs in i matchen fick Skellefteå sin viktiga reducering. Emil Djuse spelades fram till skottläge och Henrik Hetta styrde i numerärt överläge in det mål som gav gästerna kontakt. Den enegin tog Skellefteå till vara på, för under stora delar av mittperioden tryckte västerbottningarna på mot Fredrik Pettersson-Wentzels målbur.

HV71 höll undan och elva minuter in i slutperioden kom avgörandet. Oscar Sundh hittade upp i slottet till Anton Bengtsson, som med ett ruggigt slagskott skickade 3-1 i nät. De siffrorna stod för HV71. Jönköpingslaget hade en tung resultatrad bakom sig och de tre poängen lyfte HV närmare kvartsfinalstrecket.

– Varenda poäng är otroligt viktig. Det är otroligt tight mellan plats tio upp till tre-fyra. Sen att vi får vinna på hemmaplan igen... det har gått lite tungt här, sade Martin Thörnberg efter vinsten i C More.