MIK

Briljant Engstrand nollade Malmö hela vägen

27 januari 2018 17:45
#MIFMIK

Tre ordinarie perioder, övertid och straffläggning till trots kunde inte Malmö få hål på Moras målvakt Christian Engstrand. 32 räddningar från hans sida och ett klassavslut från Mathias Bromé i straffläggningen innebar 1-0 till Mora och två poäng till dalalaget.

"Hockeyns dag" i Malmö Arena, där pengar samlades in till förmån för Barncancerfonden, inleddes på ett underhållande sätt. Malmö var det dominerande laget i första perioden och hade ett antal bra lägen att ta ledningen, men gästernas målvakt Christian Engstrand höll nollan och spänningen var därmed på topp inför den andra akten.

Efter blott fem mål på de sex senaste matcherna för Mora var det kanske ingen skräll att även den andra perioden slutade mållöst, efter att just Engstrand och Malmös burväktare för dagen Jonas Gunnarsson fortsatte storspela. Skottstatistiken 23-14 efter två perioder var tydlig - målvakterna levererade.

Utespelarna brottades däremot rejält med att sätta dit puckarna i nät, trots ett antal numerära överlägen åt båda hållen lät målen vänta på sig till tredje perioden - och till och med längre än så, för trots 28-23 i skott efter full tid krävdes det övertid och straffar för att avgöra matchen.

Läcker dragning avgjorde

Väl där krävdes det något alldeles extra för att göra mål, på den sjätte och sista straffen bjöd Mathias Bromé på en "Kenta Nilsson"-dragning (eller en "Foppa" för dig som är lite yngre) som blev helt avgörande för var extrapoängen skulle hamna.

– Vi är tillbakapressade men ändå jäkligt nöjda med två poäng i kväll. Vi spelar mycket bättre i egen zon och släpper inte in något mål, boxplay är också riktigt bra, kommenterade Mathias Bromé i C More och fick berätta om sin avgörande straff.

– Jag gjorde den mot Örebro också men tappade pucken, men det var skönt att få avgöra i stället.

Två poäng gick alltså till Mora som verkligen behövde poängen i tabellstriden, medan Malmö fick nöja sig med en poäng.