Färjestad stängde igen - ny tabelltvåa

28 januari 2018 17:30
#FBKLHF

Offensiv fest igår - klart mer tillknäppt idag. Sebastian Erixon och Teodor Lennström gjorde målen när Färjestad uddamålsvann över Luleå.

På lördagen hade Färjestad spelat hem tre poäng via 7-4 över Örebro. Bara 18 timmar senare klev värmlänningarna ut på hemmaisen igen, den här gången för att göra upp med Luleå. Duon hade mötts så sent som på tisdagen, då med Luleå som vinnare i norr. Det ville Färjestad ta revansch för och hemmalaget skulle också koppla greppet.

Till en början var det dock chansfattigt. Spelet rullade på utan knappt några avblåsningar och Joakim Nygård hade en av få möjligheter när han bröt in framför mål. Med 14.35 spelat kom sedan ledningsmålet. I ett intensivt Färjestadsanfall studsade pucken rakt ut i slottet, där Sebastian Erixon mötte upp med ett distinkt avslut till 1-0.

Få skott trots Luleås kvitteringsjakt

Hemmaledningen utökades sedan bara fyra minuter in i andra. Rasmus Asplund vann då en offensiv tekning till Teodor Lennström, som skickade iväg ett skott som gick förbi en skymd Filip Gustavsson. Kort därefter reducerade Pontus Själin för Luleå och gästerna tog sedan ett visst övertag om perioden. Det var också väldigt nära att kvitteringen kom, men en liggande Lars Haugen fick upp armen för att stoppa Jonas Berglunds retur.

Ännu närmare kom Luleå i tredje när Brendan Mikkelson prickade både ribban och mållinjen. Färjestad var spelmässigt tillbakapressade under långa stunder och slutminuterna blev dramatiska. Luleå stängdes ändå skickligt ner, för med endast 13 skott på mål över hela matchen kunde inte gästerna hota. Segern skrevs till 2-1 för Färjestad som med sina tre poäng övertar andraplatsen i SHL.

– Vi snackade efter att vi mött dem borta att vi måste vara noggrannare och komma ut hårdare än vi gjorde då. Det gör vi verkligen idag. Vi gör en riktigt bra första period, sen vi spela vidare därefter, sade målskytten Lennström i C More efter vinsten.