Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Offensivt maskineri - nu ska Färjestad ta revansch

28 januari 2018 10:00
#FBKLHF

Färjestad är målbäst i hela SHL och visade det återigen på lördagen. Efter sju fullträffar i hemmaborgen ställs laget nu mot Luleå, ett motstånd som vann torsdagens drabbning mot just Färjestad.


Formkollen

Det bjöds på en riktig målfest när Färjestad slog tillbaka Örebro under gårdagen. Rivalernas möte i Löfbergs Arena var mållöst genom den första perioden, men sedan exploderade det. Färjestad skickade sju puckar i nät och vann med 7-4, sedan Dick Axelsson noterat ett hattrick. Segern var värmlänningarnas fjärde på de sex senaste matcherna och laget är trea i tabellen. En av förlusterna kom i torsdags, då Luleå vann i norr.

Duons första möte den här veckan slutade klara 4-1 till norrbottningarna, sedan Einar Emanuelsson gjort två tidiga mål. Vinsten över Färjestad följdes upp av en ny trepoängare igår. Luleå nollade då Linköping på bortais, en stark försvarsinsats där Filip Gustavsson stod för 34 räddade skott. I och med det resultatet har Luleå nu tagit poäng i sex raka matcher, där fyra har slutat med vinst.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Färjestad

– En glödhet Dick Axelsson svarade för ett hattrick under gårdagen. 30-åringen är nu uppe i 19 gjorda mål den här säsongen och är fyra i SHL:s skytteliga.

– Just gjorda mål är Färjestads stora styrka - värmlänningarna är klart målbäst i hela SHL med 138 fullträffar.

Noterbart Luleå

– Defensivt talar det däremot för Luleå. Norrbottningarnas 94 insläppta mål är tredje bäst i ligan.

– Borta mot Linköping blev det också en hållen nolla under gårdagen, mycket tack vare Filip Gustavssons målvaktsspel.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHF.