Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Davidssons frälste Djurgården i galna toppmötet

27 januari 2018 21:15
#VLHDIF

Robert Roséns sena ledningsmål såg ut att bli avgörande - då vände Jonathan Davidsson mot Växjö i Djurgårdens urstarka bortaseger.


Tabellettan Växjö ställdes mot tvåan Djurgården. Toppduons prestigekamp var uppskriven på förhand - och den lämnade verkligen ingen besviken. Efter en något avvaktande start var det gästerna som bröt dödläget drygt halvvägs in i den första perioden. I slutskedet av ett numerärt överläge bröt Marcus Davidsson in i tekningscirkeln, tog skott och pricksköt 0-1 intill den bortre stolpen.

Kvitteringen från Växjö skulle komma, så även vändningen. För inom loppet av bara 33 sekunder styrde först Marcus Högström olyckligt in Martin Lundbergs passning i eget nät, innan Elias Pettersson på solomanér gjorde 2-1. Supertalangen tog emot en passning vid blålinjen, avancerade ner runt offensivt mål och pressade dit pucken. Djurgården skulle ändå gå till vila med ställningen 2-2 sedan Alexander Falk utjämnat med ett mäktigt avslut.

Hallam om avgörande misstagen: "Det ska kosta"

Mittperioden styrdes sedan till en början av Växjö, som också fick utdelning. I spel fem mot fyra lade Robert Rosén upp för Elias Pettersson till forwardens andra mål för kvällen. Hemmaledningen höll sig fram till 11.16 av den tredje perioden. Då ställde Djurgården snabbt om och Gustav Possler släppte pucken snyggt till Patrik Lundh, som inte tvekade att ta skott.

3-3 betydde att toppmötet var kvitterat, men lagen fortsatte att byta chanser. Med 18.50 på klockan fullföljde sedan Robert Rosén i en kontring till vad som såg ut att bli segermålet för Växjö. Men Djurgården reste sig och med fem sekunder kvar att spela räddade Jonathan Davidsson sitt lag med ett skott som letade sig igenom trafiken framför Viktor Fasth. Samme Davidsson sköt sedan segermålet i straffläggningen till 4-5, en stark skalp av Djurgården borta mot serieledaren.

– Jag tycker att det rättvist fördelade poäng, kanske att vi skulle tagit extrapoängen med vår ledning där i slutet. I de här täta och jämna matcherna ska det vara konsekvens på misstagen. Båda lagen visar att när något lag gör ett räknefel utnyttjas det. Det är bra, det ska kosta och jag tycker att det var en rolig match, sade Växjötränaren Sam Hallam som var stor i förlustens stund i intervju med C More.