• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Topplagen mäter krafterna - Växjö i högform

26 januari 2018 15:00
#VLHDIF

Med fem raka vinster har Växjö ökat på sin serieledning till 16 poäng. På andraplatsen fortsätter Djurgården att imponera - ett lag som nu ska försöka att inta svårspelade Vida Arena.


Formkollen

Växjö stormar fram genom SHL 2017/2018 som något av en maskin. Sam Hallam har redan från tidig höst kunnat se sitt lag ha kontrollen över förstaplatsen, en plats som Växjö inte lämnat ifrån sig sedan dess. För tillfället är serieledningen 16 poäng stor och som tvåa kommer just Djurgården. Formen hos Växjö är mycket fin med fem raka segrar, där den senaste kom via 4-2 borta mot Mora i en match som Martin Lundberg punkterade i öppen målbur.

Även Djurgråden stod som segrare på torsdagskvällen. Det var Stockholmslagets fjärde vinst sett till de fem senaste försöken, där tre av vinsterna kommit hemma på Hovet. Hemmaborgen var också platsen där Rögle slogs tillbaka med 6-2, en klar vinst trots en mållös första period. Bland de främsta individuella insatserna stack Linus Johansson ut med ett mål och två assist.

– Det var lite skakigt i början. Men sen när vi kunde spela anfallsspel och gjorde det rätt för oss med pucken var det rätt mycket som skiljde tycker jag. Vi kunde komma härifrån med en bra seger, kommenterade Johansson insatsen i TV-intervju med Djurgården.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Växjö

– Den fantastiska debutsäsongen i SHL fortsätter för Elias Pettersson. Mot Mora levererade forwarden två nya poäng, ett mål och en assist.

– Växjö är ligans starkaste hemmalag och har vunnit 17 av 20 matcher i Vida Arena.

Noterbart Djurgården

– Tom Nilsson stod sensat för sitt första mål i Djurgårdströjan och skickade en hälsning till sin farfar som satt på Hovets läktare.

– Torsdagen innebar födelsedag nummer 22 för Lukas Vejdemo, något han firade på bästa vis. Centern slog till med dubbla mål i Djurgårdsvinsten.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF.