ÖRE

Målfesten i Karlstad - Axelsson Färjestads hattrickhjälte

27 januari 2018 21:00
#FBKÖRE

Tätt till en början - men sedan var anfall bästa försvar mellan Färjestad och Örebro. Dick Axelsson levererade allra bäst i målkavalkaden som Färjestad tog hem.

Två rivaler med jakt på ett stopp på sina förlustrader. Då gick Färjestad och Örebro ut och spelade av en mållös första period. Chanser fanns det dock för båda lagen, där tidigt bröt sig loss i en omställning. Örebros bästa möjlighet kom efter en kvart, när Daine Todd spelade fram Jere Sallinen till ett friläge som Stefan Steen räddade.

Likaläget stod sig alltså genom de inledande 20 minuterna, men i mittperioden skulle det lossna. Med nio minuter på klockan bröt Dick Axelsson in från vänsterkanten och petade in ledningspucken för Färjestad i numerärt överläge. Fabian Zetterlund ökade på kort därefter via en omställning och bara nio sekunder senare skickade Teodor Lennström in 3-0 efter en vunnen offensiv tekning.

Sex mål i mittperioden - fem i tredje

Ett formsvagt Örebro var i rejäl uppförsbacke där, men gästerna skulle få kontakt. Med en Färjestadsspelare utvisad behövde Victor Bartley bara två sekunder för att bomba in reduceringen. Glädjen blev däremot kortvarig, för på en målvaktsretur forcerade Joakim Nygård dit fyran för Färjestad. Tom Wandell avslutade sedan den galna perioden med att i powerplay stöta dit 2-4 och återge Örebro hoppet.

Det hoppet tände Tylor Spink ytterligare tidigt i tredje, genom ett starkt genombrott som gav ny reducering. Per Åslund och Martin Johansson samspelade sig kort senare fram till 5-3 till Färjestad, men Örebro och Christopher Mastomäki bet tillbaka på nytt. Med uddamålsledningen hotad var det sedan Dick Axelsson som fällde avgörandet. Först sköt han på egen hadn sexan i nät innan hattricken blev komplett i öppen kasse när Färjestad vann med 7-4 i en galen målfest.

– Otroligt skönt att vi vinner. Det är lite berg- och dalbana ändå, men det går ut på att vinna. Vi ska ta med oss att vi gör sju mål på hemmaplan, slog tremålsskytten fast i C More.