Lindström levererade - Skellefteå vinnande igen

30 januari 2018 21:20
#SKERBK

Efter två poänglösa matcher för Skellefteås förstakedja så var det leverans igen under tisdagen. Det grundlade segern mot Rögle där det svartgula hemmalaget kunde segra med 4-1.

Skellefteå med en sviktande formkurva hade svårt inledningsvis att få något ordentligt tryck mot Rögle. Gästerna stod upp bra och spelet böljade åt båda håll men en del farligheter för vardera lag. Hemmalaget skulle dock sakta ta över mer av spelet och pressade stundtals hårt mot en bra spelande Ville Kolppanen i Rögles kasse.

– Det svänger lite för mycket i spelet. Vi måste ha mer tryck och längre anfall i deras zon, sa Linus Sandin i Rögle till C More.

Det böljande spelet fortsatte i mittakten där båda lagen hade flera fina chanser innan målen skulle börja trilla in. Jesper Olofsson blev frispelad för Skellefteå efter slarv av Rögle i den offensiva delen av banan. Forwarden gjorde inget misstag när han skickade in 1-0 i krysset.

Kort därefter var pucken i det andra krysset för Skellefteå. Nytt slarv av Rögle och denna gång var det Joakim Lindström som avslutade kliniskt fram till 2-0.

Rögle gav dock inte upp och fick en viktig reducering i slutet av perioden när Ted Brithén från nära håll kunde styra in 2-1 via stolpen.

Skellefteås styrka avgjorde

Rögle gav det ett ärligt försök i den tredje perioden, och hade ett par heta chanser för kvittering, men då stod Joni Ortio i vägen i hemmamålet. Istället kom Skellefteå att få in en monumental press i powerplay, anförda av Joakim Lindström. Lidström sköt och Linus Lindström kunde styra in 3-1. Det målet blev avgörande.

Rögle orkade inte komma in i matchen igen, och Pär Lindholm kunde sedan fastställa slutresultatet 4-1 i tom bur.

– Tuff förlust. Vi spelade ganska bra men Skellefteå gjorde mål på sina chanser och vi gjorde det inte. Det är det som är skillnaden, sa Craig Schira i Rögle till C More.