FHC

Gustafsson nollade Djurgården på Hovet

29 januari 2018 21:30
#DIFFHC

Frölunda blev säsongens första lag att nolla Djurgården på Hovet. Efter en intensiv, fartfylld och chansrik tillställning visade sig Ryan Laschs mål i den andra perioden bli matchens enda - i en fight där båda lagens burväktare glänste.

Storstadsmötet på Hovet var redan från första nedsläpp en intensiv och fartfylld historia. Djurgården var det lag som tog tag i taktpinnen när man mer eller mindre parkerade i offensiv zon - men ju längre perioden gick, desto mer åt sig Frölunda in i matchen. Joel Lundqvist hade gästernas två vassaste lägen när han först försökte lirka in Victor Olofsson försök att ta köksvägen och sedan när han själv visade prov på fin klubbteknik och skickade iväg ett avslut som gick tätt utanför. Trots en hel del kvalificerade målchanser, hög fart och en skottstatistik som landade på 11-14 var det mållöst efter de första 20.

Mellanperioden var knappast mindre fartfylld och chansrik. Frölunda var stundals det lag som styrde offensivt, medan hemmalaget kom i snabba kontringar signerade bland annat Axel Jonsson-Fjällby och hans sylvassa skridskoåkning. Myriaden av chanser och spelvändningar skulle till slut också få ett resultat - och det i gästernas favör. Efter att Matt Donovan prickat sargen bakom mål snappade Ryan Lasch påpassligt till sig pucken och vallade, från snäv vinkel, in den samma via Adam Reideborns ben när Djurgårdskeepern var mitt uppe i sin sidledsförflyttning.

– Väldigt bra match av oss. Vi har hållit bra i 40 minuter och ska förhoppningsvis kunna göra det i 20 till. Att spela bra i 60 minuter har inte riktigt varit vår starka sida den här säsongen, summerade målskytten Lasch i C More efter den andra perioden.

Målvakternas kamp

Den tredje perioden var betydligt mer kontrollerad sett till spelet. Såväl tempo- som chansmässigt var det tredje något mer mild till en början men drygt halvvägs in började det återigen tända till. Adam Reideborn bjöd bland annat på en fantastiskt räddning när han ur position och liggandes i målområdet elegant lyckades plocka Adam Pardys avslut.

Men det var Johan Gustafsson som skulle vinna målvaktskampen på Hovet på måndagskvällen. Djurgården, som till en början hade svårt att skapa några längre anfall, tände så småningom till och skapade press i offensiv zon och kunde i spel sex mot fem dessutom få till en sista fin möjlighet. Linus Hulström avlossade bössan med ett slagskott som Gustafsson styrde strax utanför sin vänstra stolpe.

Något mål blev det inte för stockholmarna som för första gången den här säsongen fick se sig nollade på hemmais samtidigt som Frölunda och Johan Gustafsson spikade igen butiken för andra matchen i följd. Imorgon vänder back-to-back-mötet till Göteborg för rond två när Djurgården gästar Göteborg och Scandinavium.