Hemma
Mora
MIK
Borta
Malmö
MIF

Säker mark lockar Mora - möter Malmö igen

28 januari 2018 10:00
#MIKMIF

Den första ronden vanns av Mora efter ett dramatiskt straffavgörande. Nu vill bortastarka Malmö ta revansch, samtidigt som Mora går för en ny vinst och ett lyft i tabellen.


Formkollen

Snacka om att det var en viktig seger som Mora landade igår. Bortamötet med Malmö, det första av två fighter mot Skånelaget denna helg, var en mycket tät historia som var mållös efter 65 minuters spel. Då klev Mathias Bromé fram som hjälte för Mora i straffläggningen och med en 1-0-seger spelade Dalalaget in två viktiga poäng. Ännu mer efterlängtat var slutpunkten på den sex matcher långa förlustrad som präglat nykomlingen. Segern ger Mora vittring, för nu skiljer bara tre poäng och ett plusmål upp till Rögle på andra sidan kvalstrecket.

Malmö å sina sida föll alltså i hemmaborgen. Det är i sin tur ingen ovanlighet, då laget den senaste tiden haft en förmåga plocka sina poäng på bortaplan. Där har det blivit åtta vinster på de nio senaste försöken och formen är överlag god hos Peter Anderssons manskap. Nederlaget betyder ändå att Malmö förlorat fyra av sex matcher på slutet, en trend som skåningarna garanterat vill vända på. Tabellmässigt slår sig Malmö in som sexa med greppet om den sista kvartsfinalplatsen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Mora

– Dalalaget har hela SHL:s svagaste powerplayutdelning, med mål i endast 13,11 % av tillfällena.

– Lördagens hållna nolla var Christian Engstrands andra för säsongen och Moras totalt tredje.

Noterbart Malmö

– Fredrik Händemarks fina poängstim tog slut igår. Innan den mållösa förlusten hade Händemark sex assist på tre spelade matcher.

– Skåningarna trivs klart bättre på resande fot än hemma. I Malmö Arena har Malmö vunnit en av sina fyra senaste matcher, medan laget segrat i åtta av sina nio senaste bortamatcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKMIF.