HV71

Nolla av Åhman - HV71 hänger på

30 januari 2018 22:15
#ÖREHV71

Mästarna vägrar att ge upp jakten på en direkt kvartsfinalplats. I svårspelade Behrn Arena körde HV71 över Örebro med 0-3 - tack vare storspel på målvaktsposten.

Joakim Andersson hade matchens första målchans, men det var HV71 som öppnade målskyttet tidigt i Behrn Arena. Inte ens tre minuter hade passerat när David Gustafsson fyllde på i ett anfall med ett skott intill Eero Kilpeläinens bortre stolpe. Örebromålvakten revanscherade sig kort därefter, när Anton Bengtsson testade från nära håll.

Den första perioden var präglad av målchanser och ett fartfyllt spel. Närmast för Örebro var Tom Wandell, men då stod Adam Åhman rätt i HV71-målet. Jönköpingslaget skulle också skapa marginal, för med en minut spelat av mittperioden tog Bengtsson ett skott från sargkanten som överraskade Kilpeläinen. Pucken passerade mellan målvaktens ben och det betydde 0-2 för HV71.

Målvaktshjälten: "Skönt att hålla emot"

Det var också gästerna som styrde över stora delar av den andra akten och radade upp chanser. Ett blekt Örebro blev fast långa stunder i egen zon, något som straffade sig. Kort efter ett numerärt överläge hittade Oscar Sundh perfekt in till Max Wärn som stående framför mål stötte dit trean.

Med ett övertag på tre puckar var HV71 i en trygg sits inför slutperioden. Uppförsbacken var med andra ord stor för Örebro, som däremot kom ut piggt och stod för en moraliskt stark avslutning på matchen. Hemmalaget vann skotten i tredje med överlägsna 20-4 - men fick inte hål på en fenomenal Adam Åhman. Målvaktens 33 räddningar gav HV71 tre poäng och fortsatt häng på sjätteplatsen.

– Det var en tuff tredje period. Men jäkligt skönt att vi lyckas hålla emot!, kommenterade Åhman vinsten för C More.