Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården vill få hål på Frölunda

30 januari 2018 11:30
#FHCDIF

Djurgården reser till Göteborg för rond två i back-to-back-fighten mot Frölunda. Under måndagskvällen var det göteborgarna som segrade med 1-0 - i en match där båda lagens målvaktsinsatser stod i fokus.


Formkollen

Frölundas form fortsätter att imponera - framförallt vad det gäller defensiven. Göteborgarna har endast släppt in ett mål på de senaste tre matcherna och en av de stora anledningarna till den bedriften stavas Johan Gustafsson. Burväktaren har inför tisdagen spikat igen butiken i två matcher i följd där den sen senaste nollan innebar säsongens totalt tredje. I en minst sagt rafflande kamp mot Djurgården under gårdagskvällen blev Ryan Laschs mål i mittperioden det enda publiken på Hovet fick skåda, när Frölunda kammade hem det första back-to-back-mötet mot stockholmarna.

För första gången den här säsongen blev Djurgården utan mål hemma på Hovet. Trots en mängd av chanser åt båda håll och en tillställning som bjöd på en hel del böljande spel och fart, lyckades man aldrig få hål på gästernas burväktare. Nu söker Robert Ohlsson och hans manskap revansch per omgående när man vänder ner till Göteborg för returen på tisdagskvällen - med förhoppningen att den trend som vilat över dessa lag under säsongen fortsätter. I samtliga tre tidigare drabbningar är det nämligen bortalaget som har gått segrande ur striden.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Djurgården

  • #39 Adam Reideborn stod för en hel del bra ingripanden även han under gårdagens drabbning. Räddningsprocenten hamnade på strax under 97.
  • #4 Marcus Högström var klart piggast i stockholmarnas offensiv och fick också överlägset mest speltid: 20:52 minuter.

Noterbart Frölunda

  • #37 Johan Gustafsson höll sin tredje nolla för säsongen senast.
  • #81 Ryan Lasch har gjort 13 poäng på de senaste tio matcherna.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCDIF.