ÖRE

Malmö straffade Örebro - håller hårt i kvartsfinalplatsen

1 februari 2018 22:20
#MIFÖRE

Det var en match som svängde både hit och dit. När allt var över hade Andy Miele skjutit Malmö till två nya poäng, samtidigt som Örebro förlängde sin förlustrad.

Formsvaga Örebro är illa ute i bottenstriden och hade på torsdagen chansen på ett trendbrott. Det började också bra borta mot Malmö, även om skåningarna skulle inleda målskyttet. Med bara 4.44 på klockan vispade Tobias Ekberg till från backplats och en skymd Eero Kilpeläinen var chanslös på skottet som betydde Malmöledning.

Repliken från Örebro var dock omedelbar. Bara en och en halv minut senare tog Kalle Olsson emot en passning centralt, avslutade och firade 1-1 bakom Jonas Gunnarsson. Joakim Andersson fullbordade halvvägs in i den första perioden vändningen när han stötte in Örebros ledningspuck från nära håll. Malmö var sedan mycket nära att utjämna precis innan vilan, men Kilpeläinen stod då för en fenomenal räddning på Kim Rosdahls möjlighet.

Sundblad: "Hittar inte ett sätt att vinna tyvärr"

Mittenakten inleddes piggt av Malmö, som också arbetade till sig ett numerärt överläge. Men istället för egen utdelning fick hemmalaget se Örebro ställa om till 1-3 genom ett vasst avslut genom Glenn Gustafsson. Matias Lassen skapade målmässig kontakt något senare och gav Malmö den energi som kort därefter mynnade ut i 3-3, styrt i nät av Axel Wemmenborn.

Stärkta av den snabba upphämtningen fortsatte Skånelaget att skapa chanser, men Kilpeläinen stod emot fram till den tredje perioden. Då serverades Johan Olofsson öppet mål av Nichlas Hardt och Malmö var i ny ledning. Örebro reste sig dock och Tom Wandell räddade poäng med sju minuter kvar. Segern gick dock till Malmö sedan Andy Miele skjutit 5-4 i straffläggningen, en vinst som lyfter laget till femteplats samtidigt som Örebro jagas i bottenstriden.

– Killarna kämpar stenhårt idag. Hatten av att de kämpar, står i och inte lägger sig ner. Vi hittar inte ett sätt att vinna tyvärr, men vi tar med oss den här poängen och sättet som vi flyttar pucken på bitvis i matchen, sade Örebrotränaren Niklas Sundblad i C More efter lagets sjätte raka förlust.