• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Lång förlustrad - kan Örebro lyfta i Malmö?

1 februari 2018 11:30
#MIFÖRE

Samtliga tre möten har slutat med bortavinst - den trenden vill Örebro nu hålla levande. När Närkelaget ställs mot Malmö för en fjärde gång denna säsong är det som ett jagat lag i bottenstriden.


Formkollen

Besvikelsen var stor i Malmölägret efter helgens back-to-back-möte med Mora. Där fick skåningarna se sig besegrade två gånger om, båda gångerna via uddamålet. På tisdagen studsade dock laget starkt tillbaka och vann i svårspelade Gavlerinken. Det var Malmös tredje seger på de fem senaste matcherna, något som betyder fortsatt grepp om sjätteplatsen. Bortavinsten mot Brynäs skrevs till klara 4-1 efter en mycket stark start på matchen.

– En helt okej match från vår sida. I den andra perioden sköljer de över oss lite och får många fria lägen. Annars tycker jag att vi följer vår game plan ganska så bra, spelar hyfsat noggrant, summerade Fredrik Händemark i C More.

Örebro är inne i en riktigt djupt svacka, möjligen säsongens resultatmässigt tyngsta. Närkingarna har gått fem raka nederlag till mötes och har under denna period en målskillnad som säger 7-22. Samtidigt som Örebro radat upp förluster har övriga bottenlag börjat att smyga närmare, något som lämnar Örebro endast tre poäng ovanför kvalstrecket. Hemma mot HV71 nollades laget och föll med 0-3 trots en stark avslutning.

– Han spelar bra i målet deras kille. Vi rycker upp oss och skjuter 20 skott, jag ville se en reaktion från vårt snack i periodpausen och fick det. Nu gjorde vi inte mål, men det behöver se ut så där från start. Annars kommer vi inte att vinna en enda match, sade Niklas Sundblad till C More efter uppryckningen i slutperioden.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Malmö

– Inför årsskiftet till 2018 hade Stefan Warg inte gjort ett enda SHL-mål på över 130 matcher. Nu har Malmöbacken slagit till med två fullträffar, det senaste via en snygg backhand i tisdags.

– Hemma i Malmö Arena har Malmö vunnit tio av 21 matcher och tagit 32 poäng.

Noterbart Örebro

– Han öppnade säsongen fint med fem poäng på sina sju första matcher och fortsatte att producera ända in i början på januari. Men nu har Tyson Spink gått nio raka matcher utan poäng.

– Victor Bartley klockades för 20:53 i tisdags - klart mest i hela Örebro. Under den istiden hann backen med att skjuta ÅTTA skott på mål.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFÖRE.