Skellefteå vände och vann i Linköping

1 februari 2018 21:35
#LHCSKE

Skellefteå är på gång igen. Under torsdagen kom lagets andra raka seger sedan man vänt underläge mot Linköping till seger 1-3.

Mer kamp än skönspel. Det kan beskriva de första 20 minuterna i Saab Arena där Linköping tog emot Skellefteå. Båda lagen duellerade hårt längs sargerna, bjöd på heta känslor och dörrarna till utvisningsbåsen stod på vid gavel.

Chansmässigt var det dock sämre då båda lagen hade förtvivlat svårt att få till något konstruktivt i sina powerplaylägen.

Den andra perioden hann dock knappt börja innan Linköping satte 1-0 i nät. Nick Sörensen tog en egen åktur i offensiv zon innan han skickade in pucken mot mål, och en helt skymd Joni Ortio kunde inget göra. Linköping hade sedan bud på mer innan Skellefteå sakta tog över spelet mot slutet av mittperioden.

Framförallt var det gästernas förstaformation som skapade långa anfall, och det var också efter ett hårt tryckk som Oscar Möller kunde prickskjuta in 1-1 bakom Jonas Gustavsson.

Delikatess av Söderlund

Skellefteå jobbade sig mer och mer in i matchenoch stressade också Linköping till misstag. Pontus Petterströms nedlägg på mål blev till en billig retur av Jonas Gustavsson som Henrik Hetta kunde raka in 1-2 på.

Efter det så var det Skellefteå som styrde händelserna och på helt egen hand skrinnade sig Tim Söderlund förbi allt och alla - och satte 1-3.

Linköping tog tidigt ut målvakten, satsade allt framåt - men förgäves. Skellefteå kunde kontrollerat spela av matchen och segra med 1-3.