• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Hett rivalmöte stundar i Linköping

2 februari 2018 15:00
#LHCHV71

Efter varsin hemmaförlust är det två revanschsugna rivaler som drabbar samman i Saab Arena. I vad som väntas bli en riktig publikfest mellan Linköping och HV71 på östgötaslätten är också en fortsatt kamp om en direktplats till kvartsfinalspelet.


Formkollen

Efter halva matchen i torsdags hade Linköping bara skjutit fyra skott på Joni Ortio - ändå satt man i förarsätet med en 1-0-ledning. Den solida effektiviteten skulle dock straffa sig. Innan Oscar Möllers kvittering i den andra tryckte Henrik Hetta in en målvaktsretur till 2-1 tidigt i den tredje och därefter stod Tim Söderlund för matchens prestation när han rundade Chad Billins och fastställde resultatet till 3-1. Linköping åkte därmed på sina andra raka hemmaförlust men återfinns fortsatt över det första strecket - en plats man går för att behålla. Rivalen HV71 gästar Saab Arena i vad som väntas bli en riktig publikfest med säsongens högsta publiksiffra på Östgötaslätten.

Det som talar för att HV71 ska förstöra festen i Linköping är resultaten från säsongens tre tidigare möten. Samtliga har slutat i bortasegrar där Linköping senast körde över smålänningarna med 6-1 i Kinnarps Arena. Liksom sitt motstånd på lördagen kommer Johan Lindboms manskap till spel med en hemmaförlust i ryggen - och den dessutom mot en annan rival. Den tempostarka tillställningen mot Växjö gick mot ett förlängningsavgörande när gästerna med 20 sekunder satte 3-2 och tog med sig samtliga tre poäng. Revanschsuget hos lördagens bortalag lär nu därför vara kolossalt när man dessutom fortsatt jagar en direktplats till kvartsfinalspelet.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Linköping:

  • Linköpings målskytte mot HV71 har varit väl utspritt. De åtta mål som har gjorts har delats upp på lika många spelare.
  • Linköpings målvakter #50 Jonas Gustavsson och #30 Jacob Johansson har en imponerande räddningsprocent mot HV71. Den förstnämndes snitt ligger på 97,92% och den sistnämndes på 96%.

Noterbart HV71:

  • HV71 är ett av de lag som skjuter utanför näst minst i hela SHL. 474 gånger har man missat målburen. Det lag som har flest missade skott, Karlskrona, ligger på 603 skott utanför.
  • #29 David Ullström har gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCHV71.