• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Hett rivalmöte stundar i Linköping

2 februari 2018 15:00
#LHCHV71

Efter varsin hemmaförlust är det två revanschsugna rivaler som drabbar samman i Saab Arena. I vad som väntas bli en riktig publikfest mellan Linköping och HV71 på östgötaslätten är också en fortsatt kamp om en direktplats till kvartsfinalspelet.


Formkollen

Efter halva matchen i torsdags hade Linköping bara skjutit fyra skott på Joni Ortio - ändå satt man i förarsätet med en 1-0-ledning. Den solida effektiviteten skulle dock straffa sig. Innan Oscar Möllers kvittering i den andra tryckte Henrik Hetta in en målvaktsretur till 2-1 tidigt i den tredje och därefter stod Tim Söderlund för matchens prestation när han rundade Chad Billins och fastställde resultatet till 3-1. Linköping åkte därmed på sina andra raka hemmaförlust men återfinns fortsatt över det första strecket - en plats man går för att behålla. Rivalen HV71 gästar Saab Arena i vad som väntas bli en riktig publikfest med säsongens högsta publiksiffra på Östgötaslätten.

Det som talar för att HV71 ska förstöra festen i Linköping är resultaten från säsongens tre tidigare möten. Samtliga har slutat i bortasegrar där Linköping senast körde över smålänningarna med 6-1 i Kinnarps Arena. Liksom sitt motstånd på lördagen kommer Johan Lindboms manskap till spel med en hemmaförlust i ryggen - och den dessutom mot en annan rival. Den tempostarka tillställningen mot Växjö gick mot ett förlängningsavgörande när gästerna med 20 sekunder satte 3-2 och tog med sig samtliga tre poäng. Revanschsuget hos lördagens bortalag lär nu därför vara kolossalt när man dessutom fortsatt jagar en direktplats till kvartsfinalspelet.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Linköping:

  • Linköpings målskytte mot HV71 har varit väl utspritt. De åtta mål som har gjorts har delats upp på lika många spelare.
  • Linköpings målvakter #50 Jonas Gustavsson och #30 Jacob Johansson har en imponerande räddningsprocent mot HV71. Den förstnämndes snitt ligger på 97,92% och den sistnämndes på 96%.

Noterbart HV71:

  • HV71 är ett av de lag som skjuter utanför näst minst i hela SHL. 474 gånger har man missat målburen. Det lag som har flest missade skott, Karlskrona, ligger på 603 skott utanför.
  • #29 David Ullström har gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCHV71.