Djurgården fick Luleå på fall

1 februari 2018 21:25
#DIFLHF

Som vanligt när Djurgården och Luleå möts var det tätt, tufft och jämnt. Djurgården kunde till slut dra det längsta strået och segra med 2-1 efter att Markus Ljungh avgjort matchen i powerplay.

Bra drag på arenan, och bra fart på isen. Djurgården och Luleå bjöd på en fartfylld inledning på matchen där båda lagen hade fina chanser och bjöd på tuffa dueller längs sargerna. Både Adam Reideborn i Djurgården och Filip Gustavsson i Luleå spelade starkt i kassen och höll siffrorna nere.

– Det är tätt där ute, båda lagen har sina chanser så det är en jämn match, sa Niklas Olausson i Luleå till C More.

Djurgården tog sedan tag i spelet mer i den andra perioden och fick en del långa anfall på Luleå. Det var också efter ett hårt tryck framåt som 1-0 skulle komma genom Jontathan Davidsson från snäv vinkel.

Luleå hade också lägen till mål, framförallt i powerplay, men Adam Reideborn i Djurgården visade prov på fortsatt fin form i hemmakassen.

Mål av Sandström - men förgäves

Djurgården fortsatte att trumma på i den tredje perioden och i powerplay kunde Markus Ljungh sätta 2-0 på ett direktskott som dock inte såg helt otagbart ut för Filip Gustavsson. Djurgården hade sedan bud på mer, men Luleå stack upp i omställningar och när Niklas Olausson hittade fram till Jan Sandström så small det bakom Adam Reideborn fram till 2-1.

Men Luleå hade inte kraften att stå för en slutforcering. Djurgården kunde hålla undan mot slutet och segra med 2-1. Tre poäng att ta med sig till returen mellan lagen på lördag.