• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Liss hjälte igen - Rögle klättrar efter kross

3 februari 2018 17:35
#RBKÖRE

Succén i Rögletröjan går vidare för Olle Liss. I det laddade bottenmötet med Örebro stod nyförvärvet för två mål - något även Edwin Hedberg gjorde när Rögle vann stort.


I karräriens första SHL-match hade han med två assist legat bakom Rögles viktiga torsdagsvinst. Hemma mot Örebro följde Olle Liss upp sin succédebut med ett ännu tydligare styrkebesked. Efter en tät matchupptakt var det Rögle som ganska snabbt kopplade det spelmässiga greppet om streckduellen. När sedan Anton Hedman visades ut för Örebro kom ledningsmålet, och visst var det Liss som gjorde det.

På sin egen retur slog forwarden, stående på knä, in 1-0 bakom Eero Kilpeläinen. Ludvig Rensfeldt var strax därefter mycket nära att utöka med ett skott tätt över ribban och Rögle fortsatte att styra över spelet. Precis innan periodvilan fick också hemmalaget Lindab Arena att lyfta. Glödhete Olle Liss mötte upp en puck ute vid sargkanten, tog ett överraskande avslut och pricksköt 2-0 i det första krysset.

Tränarens hyllning: "En exceptionellt skicklig spelare"

Till mittenakten kastade Örebro in Axel Brage mellan stolparna och målvakten fick redan i sin första spelminut notera fem räddningar. Det var med andra ord Rögle som fortsatte att dominera och efter bara 2.22 slog Daniel Sylwander till på Simon Ryfors framspelning. Bryan Lerg fyllde på med 4-0 kort därefter, innan Gustav Backström gav Örebro snabb kontakt sedan gästerna tagit en timeout. Målet gav också Örebro energi och chanser fanns för ytterligare reducering.

Istället 5-1 komma, sedan Edwin Hedberg utnyttjat ett misstag av Brage till att peta in en retur. Hedberg såg också till att bli tvåmålsskytt i en annars avslagen slutperiod. Rögle slog därmed tillbaka Örebro med hela 6-1 och passerade motståndet i tabellen. En förkossande seger i streckstriden, mycket tack vare succévärvningen Olle Liss och hans två fullträffar.

– Han är en exceptionellt skicklig spelare, över allt annat ser jag hans hunger. Det är intressant för laget att få in en kille som direkt visar "vad kan göra för er?". Det är speciellt, jag kan bara vara glad för hans skull, hyllade tränaren Cam Abbott i intervju med C More.