• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Tungt möte i kvalkampen - Örebro varnade för Liss

2 februari 2018 15:00
#RBKÖRE

Skiftande formkurvor har kastat Rögle och Örebro rakt in i en duell om att undvika kvalspel. Skånelaget visar styrka på hemmais, nu gäller det för Örebro att bryta sin långa förlustrad.


Formkollen

Rögle blickar uppåt i tabellen. Skånelaget har sju vinster på sina tolv senaste matcher och visar stark form, i synnerhet på hemmais. I just hemmaborgen kom tre mycket viktiga poäng i torsdags. Efter att ha förlorat tre raka matcher bröt nämligen Rögle då den dystra trenden, genom att mala ner Brynäs med 4-3 via en stark slutperiod. Tack vare segern håller sig skåningarna på rätt sida om kvalstrecket med ETT plusmål bättre än Mora.

– Det kommer att bli otroligt jämnt hela vägen in i kaklet. Det är den mentala inställningen vi måste ha, samtidigt som vi fokuserar på kommande match. Sen vad som händer för andra lag... Vi kan bara påverka det vi själva gör ute på isen, sade den assisterande Rögletränaren Roger Hansson till den egna hemsidan efter torsdagens vinst.

Vid sidan om Rögle och Mora är Örebro det lag som fightas i det getingbo som bildats runt strecket. Formen är mycket svag hos närkingarna, nu med sex raka nederlag i resultatkolumnen. Raden av förluster förlängdes ytterligare i torsdags. Örebro föll då efter straffar i det mycket svängiga 4-5-mötet med Malmö, en match där Tom Wandell ändå räddade en nyttig poäng. Den poängen placerar Örebro precis före Rögle som elva.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

SHL-debuten blev en fullständig succé. Bara två dagar efter att ha presenterats för Rögle drog Olle Liss på sig den gröna tröjan, klev ut i hemmaborgen och levererade två assist. Forwarden fick välförtjänta hyllningar för debutinsatsen.

Noterbart Rögle

– Rögles hemmafacit den senaste tiden är verkligen urstarkt. Sedan den 30:e december har Skånelaget gått sju fighter i Lindab Arena - och segrat i sex.

– Med ett mål och en assist i torsdags förlängde Ted Brithéns sitt poängstim, där spelaren nu har åtta poäng på lika många matcher.

Noterbart Örebro

– Kalle Olsson visar, till skillnad från laget, fin form. På de tre senaste matcherna har grovjobbaren stått för tre poäng - lika många som han samlat på sig under hela den tidigare säsongen.

– Förlusten i Malmö Arena i torsdags innebär att Örebro bara vunnit fyra av 21 bortamatcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKÖRE.