Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Rivalerna i toppmöte - Frölunda mot Färjestad

2 februari 2018 15:00
#FHCFBK

De har redan mötts två gånger efter årsskiftet - nu ställs Frölunda och Färjestad öga mot öga igen. Tredjeplatsen står på spel när de klassiska rivalerna drabbar samman i Scandinavium.


Formkollen

Back-to-back-mötet gav blandad kompott. Frölunda inledde veckan med ett laddat dubbelmöte med Djurgården, en duell om andraplatsen i tabellen. Efter Johan Gustafssons nolla och Frölundas 1-0-vinst på Hovet på måndagen blev det förlust med 2-4 i Scandinavium kvällen efter. De resultaten håller göteborgarna på plats fyra i SHL-tabellen, med 72 poäng på kontot. Innan nederlaget senast mot Djurgården hade Frölunda en segerrad på fyra raka matcher.

Med samma antal poäng och en något bättre målskillnad kvalar Färjestad in på tredjeplatsen. Värmlänningarna har gått spellediga i en vecka, men kan blicka tillbaka på en fin helg där både Örebro och Luleå slogs tillbaka. För efter att ha gått på två förluster i rad studsade Färjestad tillbaka och vann med hela 7-4 på lördagen. Dagen efter besegrades även Luleå via uddamålet (2-1), där Sebastian Erixon öppnade målskyttet i den första perioden.

– Det hör väl inte till vanligheterna kanske, skönt att vi backar kan vara med och bidra också. Vi hade ju några viktiga spelare borta idag, så då gäller det att alla kliver fram och tar ansvar, sade Erixon till Färjestads hemsida efter sitt segermål.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Frölunda

– Carl Grundström skrev in sig som målskytt i förlustmötet senast mot Djurgården och bröt sin mållösa svit på sju matcher.

– Skytteligan i SHL toppas av Victor Olofsson. Och Olofsson gör inte bara många mål utan också viktiga - sex av de 22 målen har varit matchvinnande.

Noterbart Färjestad

– Med tre mål svarade Dick Axelsson för ett hattrick i Färjestads vinst förra lördagen. Och det var knappast första gången som profilen hittade nätet den här säsongen - Axelssons 19 fullträffar ger en fjärdeplats i skytteligan.

– Färjestads 26,87 % betyder att värmlänningarna har SHL:s näst vassaste powerplay.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK.