RBK

Liss lyfte Rögle till storseger i rivalmötet

5 februari 2018 21:27
#MIFRBK

Det finns ingen hejd på Rögle för tillfället. Laget följde upp lördagens vinst med en ny sådan, denna gång med 5–2 mot Malmö i säsongens sista skånederby. I förgrunden stod återigen en viss Olle Liss med tre poäng.

Det brukar inte behövas någon extra krydda till matchen för att göra ett derby intressant. Men rivalmötet mellan Malmö och Rögle blev ändå några grader hetare av det faktum att det var säsongens sista skånederby. Det gick därför inte att ta miste på stämningen på förhand.

Rögle, vars formkurva pekar spikrakt uppåt, tog ledningen efter halva den första perioden. Målskytt blev Lucas Elvenes då han stötte in pucken i öppet mål i slutsekunden av ett numerärt överläge.

Malmö försökte sedan svara med ett mål, men det blev i stället Rögle som utökade ledningen med bara en halv minut kvar av första perioden. Den gången var det glödhete Olle Liss som listigt, och kanske lite turligt, vallade pucken in i mål via baksidan av Jonas Gunnarssons målvaktsmask.

Gunnarsson mot världen

Även i den andra perioden spelade Rögle energiskt och utan överdriven respekt för hemmalaget. Endast en briljant Jonas Gunnarsson kunde stå i vägen för ett utökat ledningsmål. Då passade Malmö på att minska underläget genom ett mål av Max Görtz, som var tillbaka efter nio matchers frånvaro. Men det var gänget från Ängelholm som njöt mest av matchbilden, och skottstatistiken 5–15 talade sitt tydliga språk. Trots att Malmö vann perioden med 1–0.

– Vi borde ha gjort tre-fyra mål i den här perioden, men vi har ledningen inför sista och det känns bra. Vi känner oss som ett topplag i den form vi är i just nu, sa Rögles Ludvig Rensfeldt till C More efter två spelade perioder.

Islossning för Rögle

Även om Malmö skruvade upp tempot för att försöka få till en tidig kvittering i tredje perioden, kunde Rögle rinna iväg. Gunnarsson var mänsklig trots allt och efter tre snabba mål av Bryan Lerg, Ludvig Rensfeldt och Daniel Widing föll ridån ner framför Malmös ögon. Johan Olofsson hann med ett tröstmål på straff, men jämnare än 5–2 blev det aldrig.

Därmed har Rögle tre raka segrar och målskillnaden 11–3 på sina två senaste matcher.

– Inte så mycket att hymla om. Rögle var bättre än vad vi var, sa Malmötränaren Peter Andersson på presskonferensen efteråt.