• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Säsongens sista skånederby ska avgöras

5 februari 2018 11:30
#MIFRBK

De har drabbats samman tre gånger tidigare denna säsong. Malmö har två vinster och Rögle en på övertid. Nu ska det göras upp om tre nya poäng i säsongens sista skånederby. Räkna med heta känslor och tuffa närkamper när Rögle gästar Malmö Arena.


Formkollen

Rögle har gått som tåget på hemmaplan på senare tid men har haft det desto tuffare på bortaplan. På det åtta senaste hemmamatcherna har man förlorat en av åtta, på bortaplan har skåningarna endast tagit två vinster, varav en på övertid på lika många matcher. Glädjande för Ängelholmslaget är att man har både Edwin Hedberg och Olle Liss i form och båda svarade för två mål vardera i 6-1-vinsten mot Örebro under lördagen. 25-årige Liss som spelade i IK Pantern i HockeyAllsvenskan har nu gjort två matcher i Rögletröjan och svarat för två mål och två assist.

Nu ställs Rögle mot Malmö i säsongens sista skånederby. Ett Malmö som just nu ligger på en fjärdeplats i tabellen och vid vinst idag kan de gå upp på en tredjeplats. Malmö har tagit sju poäng av nio möjliga mot Rögle denna säsong. Hemmalaget kommer med tre raka segrar i bagaget men har haft det tufft i Malmö Arena på senaste tiden. På de fem senaste matcherna har Malmö bara vunnit två matcher, båda på övertid dessutom. Nu satsar man dock på tre fräscha poäng. Räkna med högt tempo, heta känslor och tuffar närkamper i säsongens sista skånederby.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Malmö:

  • #12 Matias Lassen hade innan mötet mot Karlskrona senast svarat för två mål två matcher i rad.
  • #23 Christoffer Forsberg har på de tre senaste matcherna svarat för ett mål och två assist.
  • Poängstarkast mot just Rögle denna säsong har Andy Miele varit, tre mål och två assist på de tre tidigare mötena. Miele som hade ett bra december och hade som mest en poängsvit på elva raka matcher, har nu endast gjort ett mål på de tio senaste matcherna.

Noterbart Rögle:

  • #34 Edwin Hedberg svarade för två mål senast mot Örebro, detta efter att varit mållös sedan den 21 december.
  • #44 Olle Liss kom in direkt i det nya laget och har två mål och två assist på sina två matcher i Rögletröjan.
  • #29 Ludvig Rensfeldt har svarat för fyra assist på de två senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFRBK.